Rinspeeds egen Snap - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
32 bilder i galleri
Rinspeeds egen Snap
Sveitsiske Rinspeed er blant dem som har gått lei bilutstillinger og heller bruker Consumer Electronics Show til sine debuter. Den nyeste heter Snap.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Rinspeed har veldig ofte sett fremover med konseptbiler som har etterlatt oss lettere måpende. Enten fordi «hvorfor har ingen tenkt på det før» eller på grunn av at dette var virkelig hinsides.

Med Snap har han i realiteten vekket til live en gammel idé: en plattform – mange påbygg.

Ideen om byttbare karosserier har eksistert siden bilens barndom. En av de som virkelig protesterte mot dette var vår egen Kong Haakon.

Da han skulle kjøpe bil i 1913 fikk han råd av Norsk Automobilklub – som rett etterpå ble Kongelig – om å kjøpe en bil med to karosserier, et åpent for sommeren som kunne byttes med et lukket vinterkarosseri.

I stedet kjøpte han to belgiske Minerva-chassiser og bestilte et åpent og et lukket karosseri fra O. Sørensen i Møllergata.

Men Rinspeed skal altså ha en plattform og en rekke påbygg som kan snap’es på plass etter behov. Men i oppskriften finner vi også muligheter for at det hele skal være evigvarende ved at alle komponentene kan nyproduseres eller oppgraderes etter behov. 

Og det som til slutt må skrotes skal være nedbrytbart slik at det ikke på noen måte skal belaste miljøet.

Vi har altså en type skateboard, slik GM viste oss da de begynte å tenke på autonomt og elektrisk, der vi finner batterier, motorer og alt det mekaniske. Og selvfølgelig en omfattende IT-pakke.

Oppå den kan man feste omtrent hva som helst: en bybuss, en luksuslimousine, en taxi, en privatbilaktig greie.

Hele veien blir du betjent av en smart regnesentral som vet alt om hva som skjer om bord, som kan fortelle deg at «nå skal du snart av», eller foreslå en film du sannsynligvis vil like – i kveld.

Og så lenge den kjører, vil den ha vinduer som vil kunne virke som store info-tavler med, for eksempel, «Værsgo å kjøre» eller, «Forsiktig, unger om bord».

Men den vil også kunne fungere stasjonært. Rinspeeds krystallkule viser oss blant annet et gatekjøkken, en gatetorg butikk, et venterom, en campinghytte eller, når det virkelig kniper, en hybel.

Den vil sikkert, som vanlig, få sin reprise på Genève-utstillingen. Men de som vil være tidlig ute må altså besøke Las Vegas i dagene 9.-12. januar nesten år.

Her er noen av Rindspeeds tidligere konsepter – mangfold er bare fornavnet:

 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: