Toyota fornyer en bestselger - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
16 bilder i galleri
Toyota fornyer en bestselger
Toyota viser tredje generasjon Auris i Genève. Ny design og kraftigere drivlinje skal sørge for økt salg.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Den har vært en viktig volumselger for Toyota i årevis, og selv om fjorårstallene ifølge OFV viste en nedgang på 26,5 prosent fra 2016, ble det likevel registrert 3246 nye Auris på norske skilter. Det gjorde den til 13. mest solgte modell her i landet, mens den var nummer fem året før.

Så godt som samtlige Auris som selges i Norge er hybride, så målgruppen vil nok sette pris på at hybriden nå kommer med en kraftigere 2,0-liters hybridmotor med hele 180 hester – en økning på 44 hk sammenlignet med dagens modell.

Toyota har nemlig bestemt seg for å tilby alternative drivlinjer i sine mest populære hybridmodeller. Men du kan fortsatt få den mer moderate drivlinjen med 1,8-liters motor og 122 hester som sitter i Prius, dersom du prioriterer forbruk høyere enn ytelser.

En del vil nok også sette pris på at bredden er økt med 30 mm og lengden med 40 mm, samtidig som overhengene både foran og bak er redusert med 20 mm takket være en strukket akselavstand. Høyden er redusert med 20 mm.

Det skyldes at nye Auris bygges på den moderne TNGA-plattformen som ligger under stadig flere Toyota-modeller.

Det er vanskelig å bedømme ut fra disse photoshoppede bildene, men den ser da vitterlig også mer dynamisk og kjøreglad ut enn forgjengeren – gjør den ikke?

Informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge forteller at nye Auris kommer til Norge første kvartal 2019, så om du er fristet må du smøre deg med tålmodighet.

Og hva med stasjonsvogn? Joda, den kommer også, men foreløpig kan ikke Olsen forteller oss når. I Norge fordeler salget seg ganske likt på femdørs og stasjonsvogn, så forhandlerne vil nok gjerne ha den på plass så snart som mulig også.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: