Chevrolet US Corvette: Omveltning for Corvette - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
29 bilder i galleri
Omveltning for Corvette
SPIONBILDER/-VIDEO: Chevrolet gjør radikale endringer med Corvette. Her er bilen med midtmotor.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Om jeg tar et Google-søk, og skriver «mid-engined», foreslår søkemotoren «Corvette» som første forslag. At det har vært mye snakk om Corvette med midtmotor er derfor en solid underdrivelse.

Faktisk var Corvetten tenkt å være midtmotorisert for lenge siden. I 2007 ble det bestemt på øverste hold i GM – men prosjektet ble skrinlagt da finanskrisa slo innover den amerikanske bilindustrien med full tyngde.

Nå er derimot tidene lyse igjen, og Corvette med motor bak seteryggene nærmer seg realitet.

Hvilken motor?
Hvilken motor som sitter der er fortsatt gjenstand for debatt. Mens noen hevder at LT1-motoren (selvpustende 6,2-liters V8) fortsatt vil regjere i Corvette, er en twin-turbo V8 kanskje det heteste tipset for tiden.

Cadillac-sjef Johan de Nysschen har ifølge Autoblog sagt at 4,2-literen i Cadillac CT6 V-sport er uaktuell, men vi vil ikke utelukke den likevel – kanskje bare med større slagvolum.

Et tegn som peker i favør at twin-turboen er at Chevrolet nylig har gjort en større investering i Bowling Green-fabrikken hvor Corvetten skal lages. Det er også her denne twin-turbo-motoren produseres.

Men lytt godt til videoen under – noen skikkelige V8-nerder der ute klarer kanskje høre om dette er LT1 eller ikke? Jeg klarer ikke høre noe særlig turbo-lyd, i hvert fall – men så drar ikke testsjåføren motoren opp på spesielt høyt turtall, heller.

Girkassa blir ifølge Car and Driver etter alle solemerker en 7-trinns dobbeltclutch-kasse fra Tremec.

Egen modell
Det er ikke en erstatter for C7-generasjon vi ser her, skal vi tro ryktene. Derimot er det tenkt at C7-en, som kom så sent som i 2014, skal få leve videre til 2022. Den midtmotoriserte ‘Vetten er derimot tenkt som en frittstående Corvette-modell – en eksklusiv toppmodell under Corvette-navnet.

Denne Corvetten er tenkt lansert til neste år.

Det er flere ting som tyder på at Chevrolet for alvor vil gjøre Corvette til et eget undermerke. Den nylige registreringen av merkevaren «E-Ray» tyder på at det kan skje elektriske ting hos Corvette også – kanskje til og med en egen, frittstående hybrid eller elektrisk modell?

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: