Aston Martin : Aston Martins første SUV - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
13 bilder i galleri
Aston Martins første SUV
Sports- og luksusbilprodusenten Aston Martin har nå offisielt startet testingen av sin første SUV på vei. De røper også hva nykommeren skal hete.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Vi fikk de første antydninger om at den britiske sportsbilprodusenten skulle utvikle en SUV på Genève-utstillingen i 2015

Ikke underlig at de følger i fotsporene til de andre luksusbilprodusentene og vil tilby en SUV, men konseptbilen antydet at Aston Martin tenkte annerledes enn for eksempel Bentley og Rolls-Royce.

Og det får vi bekreftet nå som de første bildene av en prototyp under testing dukker opp. Vi aner designretningen fra konseptet, selv om dimensjonene er vesentlig endret, og så har de heldigvis fått plass til fire dører.

Men jeg tror Aston når de hevder at dette blir et virkelig sportslig alternativ i den luksuriøse enden av skalaen. Den er nok mer innrettet mot Lamborghini Urus enn mot Bentayga og Cullinan

Akkurat som konseptbilen skal den hete Aston Martin DBX når den lanseres offisielt i fjerde kvartal 2019. En glimrende betegnelse som passer godt inn i AM-vokabularet.

(saken fortsetter)

Ifølge Aston Martin har de testet bilen grundig virtuelt – store deler av bilprodusentenes testprogram kjøres jo i dag som datasimuleringer.

Men man må også ut i felten for å teste, og her har de tatt en tur i nærområdet til sin nye fabrikk nær Cardiff i Wales. Der har de funnet frem til traseer brukt i den britiske VM-runden i rally hvor prototypen har fått smake på noen utfordringer.

Og mer juling skal den få i sine videre test-mil hvor den skal utsettes for ekstreme temperaturforskjeller, tynn luft, røft underlag, høye hastigheter på motorvei og bane, samt ulendt terreng.

Aston Martin sier foreløpig ikke et pip og drivlinje, men Automotive News mener de vil benytte en V8 som er nyutviklet i samarbeid med Daimler.

Konseptbilen var en elbil, men det ser altså ut som de velger å gå mer konvensjonelt til verks med produksjonsutgaven. Men hvem vet – kanskje følger en elbil på et noe senere tidspunkt.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: