Skoda Kodiaq: Skodas sporty SUV - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
68 bilder i galleri
Skodas sporty SUV
Det nærmer seg norsk lansering av Skodas første SUV med RS-betegnelse. Et fargerikt innslag på SUV-paletten.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Nå har vi jo etter hvert blitt vant med at Skoda bruker RS-betegnelsen på flere modeller. Det startet vel med Octavia RS kombi med bensinmotor, men etter hvert har vi fått både stasjonsvogner og dieselbiler med logoen som benyttes på Skodas mest sporty modeller.

Betegnelsen har også vært benyttet på lillebror Fabia, men aldri på en SUV – før nå.

Så har jo heller ikke Skoda en særlig lang historikk med hensyn til SUV-er. Yeti ble første gang presentert i 2009 og var eneste SUV-modell fra den tsjekkiske produsenten til den nylig fikk følge av Kodiaq og Karoq. Og ytterligere en modell forventes i løpet av 2019

Diesel punch
Skoda har valgt å legge sin hittil kraftigste dieselmotor med 240 hestekrefter og et dreiemoment på 500 Nm under panseret på Kodiaq RS. 

En rundetid på 9 minutter og 29,84 sekunder rundt Nordsløyfa for en 7-seters SUV antyder at det ikke bare er motoren som er sterk – her er det også tatt grep rundt chassiset for å få frem de mest sportslige egenskapene for en SUV.

Dieselmotor er normalt ikke noe man forbinder med sportslig lydbilde, men Skoda-ingeniørene har tatt grep – Kodiaq RS er utstyrt med dynamisk lydforsterking. Om det betyr at lyden kommer fra stereoanlegget eller eksosrøret er ikke spesifisert.

Sporty og anvendelig
Blant standardutstyret i Kodiaq RS inngår selvsagt firehjulsdrift og mulighet for syv seter i tillegg til 20-tommers felger, full LED belysning, adaptivt chassis og progressiv styring.

Interiøret er også RS-inspirert og inkluderer sportsseter i skinn og Alcantara, med karbondetaljer, diamantmønster med røde kontrastsømmer og RS-logo brodert i seteryggene.

Bilen er godt utstyrt for det meste, fra storinnkjøp og familieutflukt, til sporty bruk både på og utenfor veien. SUV-en er ifølge Skoda sporty og behagelig å kjøre på veien, takket være den kraftige motoren og de sportslige kjøreegenskapene.

Det romslige bagasjerommet gjør det enkelt å håndtere både flyttelass og sportsutstyr for den aktive familien. Her får du med andre ord i pose og sekk – kjøreglede og sportslige egenskaper.

Norsk lansering er planlagt i mars, så endelige spesifikasjoner og priser er neppe langt unna.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: