Bentley Bentayga: Bentley overgår seg selv - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
25 bilder i galleri
Bentley overgår seg selv
Bentley har fått konkurranse fra så vel Rolls-Royce som Lamborghini den siste tiden. Nå strammer de grepet og hevder Bentayga er verdens raskeste og mest luksuriøse SUV. En sannhet med modifikasjoner.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Da Bentley lanserte Bentayga for tre og et halvt år siden var det ingen over og ingen ved siden, men den ene konkurrenten etter den andre har kommet på markedet de siste årene. Ikke minst Rolls-Royce Culinan og Lamborghini Urus

På Genève-utstillingen lanserer derfor Bentley en ny toppmodell – Bentayga Speed. Fortsatt med 6,0-liters W12 under panseret, men nå med hele 635 hester (opp fra 608) og et dreiemoment på 900 Newtonmeter.

Til sammenligning har Rollsen «bare» 571 hester og et dreiemoment på 850 Newtonmeter fra sin 6,75-liters V12. Lamborghini skilter på sin side med 650 hk og 850 Nm.

Omsatt til ytelser lover de en toppfart på 306 km/t og en akselerasjon til 100 km/t på 3,9 sekunder. Dermed moser de Rolls-Royce som har lagt en elektronisk sperre på 250 km/t, og de legger seg en kilometer over toppfarten til Urus.

Men italieneren er fortsatt raskest fra null til hundre der den skilter med 3,6 sekunder mot Bentleys 3,9.

(saken fortsetter)

Bentley har tilpasset bilens kjøremodi til de skjerpede ytelsene, og selvsagt er også girkassen omkalibrert for å takle det ekstra momentet. Detaljer i eksteriøret viser at dette er en bil som mener alvor, og den leveres med spesialdesignede 22-tommers felger.

Interiøret har også et sportslig preg. Ifølge Bentley er dette deres første modell med Alcantara seter og trim som standard, men er du av den konservative typen som foretrekker skinn, så får du det uten ekstra kostnad.

Foreløpig er ikke prisen oppgitt, men bilen skal på markedet i løpet av 2019. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: