Finalister i kamp om edelt trofe - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img
4 bilder i galleri
Finalister i kamp om edelt trofe
Det fins ikke noe mer prestisjefullt for en ung bilsportutøver enn å bli kåret til Bilsporttalentet. Nå er årets finalister klare.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Jacob Lyseng, Ola Jr. Nore, Sindre Setsaas, Sivert Svardal og Edward Sander Woldseth er de fem finalistene som skal kjempe om førstepremien på 300 000 kroner i Bilsporttalentet 2019.

Bilsporttalentet er den mest prestisjefylte talentkonkurransen i norsk bilsport, og er åpen for alle bilsportutøvere fra det året de fyller 15 år til det året de fyller 21 år.

– 20 kandidater ble nøye vurdert av juryen, og det var en vanskelig jobb å plukke ut de fem finalistene. Alle de 20 er store talenter, men til slutt landet vi på fem kandidater som skal møtes til dyst på Vålerbanen den 17. og 18. september.

Det sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen, som sitter i juryen sammen med Holm Jacob Matheson, Fredrik Brenna-Lund, Thomas Schie, Roger Moen, Henning Isdal, Bruno Arntsen og Tommy Rustad.

På Vålerbanen skal finalistene få prøve seg bak rattet i en Porsche Cayman GT4, Speedcar, Shortcar og gokart. I tillegg blir det fysisk test og presentasjon foran juryen.

Vinneren får tett oppfølging av Bilsportforbundets støtteapparat i kommende sesong, og dessuten både økonomisk bidrag, varer og tjenester til en samlet verdi av rundt 300.000 kroner.

Bilsporttalentet ble første gang arrangert i 2007, men er en etterfølger av Castrol Juniortalent som startet i 1998. Bilsporttalentet samarbeider med Porsche Norge, Vålerbanen, Bilforlaget, KNA, NMK, Proffklær AS, Team Supernasjonal og TV Media.

Her er årets finalister:

Jacob Lyseng (17) fra NMK Hønefoss kjører ungdomsrally med en Renault Clio. Han har tidligere kjørt crosskart, og drømmer om å komme til Rally-VM. Han er også med på satsingslandslaget til Team Norway.

Ola Jr. Nore (18) fra NMK Modum & Sigdal kjører rally med en Opel Adam R2. Han har tidligere kjørt gokart og crosskart, og målet er å kjøre Junior VM i rally. Ola er på juniorlandslaget til Team Norway.

Sindre Setsaas (21) fra NMK Rennebu kjører det tyske VLN-mesterskapet på Nürburgring med en BMW m235i. Han leder i tillegg SimracingGP og er tidligere Norgesmester i gokart.

Sivert Svardal (18) fra NMK Konsmo kjører NM i rallycross med en Mazda RX8. Han har tidligere kjørt EM i rallycross, og har også erfaring fra gokart og bilcross. Sivert er på juniorlandslaget til Team Norway.

Edward Sander Woldseth (19) fra KNA Varna kjører Formula Nordic. Han har tidligere gjort det sterkt i Formula Basic og gokart. Edward er på juniorlandslaget til Team Norway.

Tidligere vinnere:

2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal

2008: Thomas Eidjord, KNA Varna

2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum

2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen

2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest

2012: Dennis Olsen, KNA Varna

2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen

2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad

2015: Henrik Krogstad, KNA Nordvest

2016: Mads Emil Siljehaug, KNA Lillehammer Msp

2017: Theodor Olsen, NMK Solør

2018: Emil Heyerdahl, NMK Trøgstad

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: