Vellykket Rally Grimstad - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Vellykket Rally Grimstad
KNA Rally Grimstad har med det første rene NM-asfalt rally på ti år igjen satt nye rekorder med startende rallybiler, flere deltagere og flere tilskuere enn noensinne før.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Også publikumsarrangementene på Lia, Skiftenes og på torvet satte nye rekorder. Arrangørene stipulerer antall publikummere til rundt 6.000 ute i løypene, 1.000 på torvet og storskjermen, 3.000 lyttere på rallyradioen og 10.000 seere på VGTVs direkte sending.

– Dette er ny rekord for dette unike billøpet, med gamle og nye kjøretøy. Yngste deltager var 17 år og eldste 72 år et vitnesbyrd om at motorsport er for alle, sier arrangøren i en pressemelding.

Det var niende gang KNA Rally Grimstad ble avholdt på lokale veier.

Ole Christian Veiby vant, med Anders Grøndal på andre- og fjorårsvinner Frank Tore Larsen på tredjeplass.

– Bilen har fungert helt perfekt i dag, og det har vært som en drøm å kjøre. Vi fikk fort en ledelse, og behøvde derfor ikke å ta noen risiko utover dagen, sier Ole Cristian Veiby.

– Utrolig gøy å kjøre på asfalt, og det er veldig morsomt å få konkurrere på det underlaget på en NM-runde og å få vist frem litt ordentlig VM-fart her hjemme. Også veldig kult med live-sending, og jeg må berømme arrangøren for ett veldig bra arrangement. Den rundbane-prøven var genialt bra.

Danske Kim Madsen dro av gårde med seier i Klasse 1 som er dominert av noen år gamle WRC biler.

Her finner du reslutatliste klassevis

Foruten alle førere, kartlesere og team-medarbeidere fra de mange klassene var også kommunens ordfører, Kjetil Glimsdal, aktivt tilstede på direktesendt TV.

KNAs president Finn Eirik Eilertsen bekreftet på direkten at det allerede nå er bestemt at det blir løp i Grimstad også neste år.

Ut over den suksessfulle rally-helgen ønsker den lokale KNA-organisasjonen igjen i år å uttrykke takknemlighet til både lokalmiljøet, samt ikke minst Grimstad kommune og veieier Statens vegvesen.

Det å omdanne trafikale knutepunkter til fartsetapper for et moderne rally med tilhørende aktiviteter på torvet, familieaktiviteter og andre attraksjoner, kan kun virkeliggjøres med hjelpsomhet og forståelse fra lokale myndigheter, instanser og ikke minst beboerne i nærområdet.

Presseansvarlig for KNA Rally Grimstad, Kjetil Faye Lund, uttaler:

– Det er med stor begeistring og stolthet, at vi i organisasjonen ser tilbake på årets utgave av KNA Rally Grimstad. Som helhet har KRG opplevd markant fremgang i både antall deltagere, samarbeidspartnere og ikke minst på tilskuerfronten med dette års rekorder!

– Vi er takknemlige for det store antall publikummere, som i avgjørende grad er med på å løfte den samlede opplevelsen for alle involverte. Samtidig kan jeg ikke få takket nok alle våre mange frivillige. De leverer et stort stykke arbeid i forbindelse med KRG og er en viktig nøkkel til den gode opplevelsen, våre deltagere og publikummere har med KNA Rally Grimstad.

– På gjensyn i august 2020!

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: