Dennis Hauger avsluttet med seier - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
17 bilder i galleri
Dennis Hauger avsluttet med seier
Dennis Hauger har i helgen kjørt de tre siste løpene i det tyske Formel 4-mesterskapet. Han gjorde en fantastisk oppvisning og vant det siste løpet, men det holdt likevel ikke til å ta hjem tittelen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

I forrige runde av det tyske mesterskapet skrev Red Bull Junior Dennis Hauger seg inn i historiebøkene ved å være den første til å vinne alle tre løp på én helg

Med det gjorde han et kvantesprang i mesterskapet og lå bare ett poeng bak ledende Sauber Junior Theo Pourchaire før denne helgen.

Men det gikk ikke helt på skinner i kvalifiseringen, så Dennis måtte nøye seg med startspor fire i de to første løpene.

– Vi var raskest på vått i den frie treningen, men i kvalifiseringen på vått var mye av grepet forsvunnet. Vi hadde ikke gjort noen endringer på oppsettet, men da vi studerte dataene kunne teamet se at grepet var borte. Om det skyldes dekk eller noe annet vet vi ikke, sier Dennis.

Med startspor fire i to løp hadde Dennis et vanskelig utgangspunkt siden hans tittelrival Pourchaire hadde pole position i begge løpene.

I lørdagen første løp var Dennis raskt oppe på andreplass. Men da han forsøkte å ta seg forbi lederbilen kom han for langt ut i en sving og ramlet til fjerdeplass.

– Jeg visste at det ble vanskelig etter kvalifiseringen. Vi hadde bra tempo, jeg burde nok vært litt mer tålmodig i det første løpet, men jeg satset maksimalt. I race 2 og 3 fikk jeg nok maksimal uttelling, sier Dennis.

I lørdagens andre løp kjørte han inn til andreplass, og i det avsluttende racet søndag ble han kronet som seierherre etter at føreren som brøt mållinjen først ble ilagt en tidsstraff for å ha gjort feil restart etter en safety car episode.

Dennis hadde startspor 7 i dette løpet, han var oppe på tredjeplass etter få svinger og tok seg etter hvert opp til andreplass. Pourchaire hadde beskjedne posisjoner i løpet, så Dennis så lenge ut til å kunne ta hjem tittelen.

Med seier i siste løp sto Dennis oppført med ett fattig poeng mindre enn Pouchaire etter løpet, men flere førere ble ilagt tidsstraff slik at den offisielle poengsummen viser at Dennis var 7 poeng bak franskmannen.

– Det var kult å avslutte med seier, men tøft å miste mesterskapet på denne måten, sier en småskuffet Dennis Hauger.

– Man kan prate om hvordan ting kunne ha vært, men det er ingen vits i det, det er bare å akseptere situasjonen, tenke på alt det positive og se fremover.

Dennis hadde en problemfull start på det tyske mesterskapet, og gjorde også noen feil grunnet manglende rutine. Han lå tidlig i sesongen på en beskjeden 9. plass i mesterskapet, men har gjort en fantastisk opphenting utover i sesongen.

– Vi har hatt noen opp- og nedturer, men vi har også tatt seks seire og høstet masse erfaring. Det har vært et bra år, og jeg har fortsatt gode muligheter til å vinne det italienske mesterskapet, konkluderer Dennis.

Allerede neste helg kjøres tre løp i det italienske mesterskapet på Monza, mens serien avsluttes på Mugello to uker senere. Dennis leder mesterskapet med 255 poeng mens nærmeste utfordrer, Gianluca Petecof har 202 poeng.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: