Audi S8: Audis utfordrer i direktørsjiktet - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
92 bilder i galleri
Audis utfordrer i direktørsjiktet
Audi lanserer nå sin nye S8 og utfordrer dermed de mer sportslige utgavene av S-Klasse og 7-serien.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

I Norge var S8 i mange år et attraktivt alternativ til toppmodellene fra Mercedes og BMW, ikke minst fordi den var eneste bil i luksussjiktet med firehjulsdrift, et viktig moment for den som ville raskt frem på norske vinterveier.

I dag er firehjulsdrift en selvfølge for dem som ønsker, selv på de aller kraftigste variantene fra AMG og BMW M, og dermed må Audi finner andre momenter for å overbevise sine kunder.

Og momenter har de nok av – ta for eksempel drivlinjen som i nye S8 er en mild hybrid.

Bensinmotoren er en fireliters bi-turbo V8 med 571 hestekrefter og et dreiemoment på 800 Newtonmeter. Det milde hybridsystemet jobber kontinuerlig for å holde forbruket lavest mulig.

48V-systemet med beltedrevet alternator/starter, sammen med Li-ion batteriet, gjør at bilen kan «seile» uten motordrift under gitte forutsetninger, i tillegg til at det sørger for å utvide virkeområdet til stopp/start-automatikken. Sylinderdeaktivering gir også sitt bidrag til redusert forbruk.

Aktiv støydemping, tilsvarende systemet vi kjenner fra hodetelefoner som reduserer flystøy, sørger for en rolig og komfortabel «kabin».

Nye S8 leveres som standard med prediktivt aktivt chassis – et system som samarbeider med luftfjæringen og kan løfte eller trykke ned hvert enkelt hjul individuelt via elektromekaniske aktuatorer.

Dermed kan Audi S8 være en komfortabel milsluker i det ene øyeblikket, og en dynamisk sportssedan i det neste – helt avhengig av sjåførens ønsker. Audi Drive Select byr på fem valgfrie modi, fra maksimal komfort til maksimal dynamikk.

Designmessig er det elegante detaljer i eksteriør og interiør som skiller den 518 cm lange S8 fra en «vanlig» A8, samt et høyere utstyrsnivå. Detaljer på frontfangeren, sideskjørtene, speilhusene samt eksosanlegget med to doble enderør fremhever de sportslige egenskapene på modellen.

For markeder som er spesielt opptatt av benplass, Kina, USA, Canada og Sør-Korea, skal S8 for første gang tilbys med lang akselavstand – 13 cm ekstra som primært kommer baksetepassasjerene til gode.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: