Nissan Qashqai: Mot nytt generasjonsskifte - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img
3 bilder i galleri
Mot nytt generasjonsskifte
RENDERINGER: Klokken tikker ubønnhørlig mot et nytt generasjonsskifte for en av Europas mest solgte crossovere.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Nissan startet en ny trend da de lanserte første generasjon Qashqai i 2007.

Ikke fordi den var første SUV på markedet – det var den lang ifra, men den var blant de aller første biler som viste at en SUV verken trenger firehjulsdrift eller høy bakkeklaring for å bli en suksess i Europa.

Dessuten gjorde Nissan noe annet vågalt – de kuttet ut «vanlige biler» som Primera og Almera og erstattet dem med crossovere – Juke fulgte jo et par år senere.

Den originale Qasqai kom etter en stund også som Qashqai +2 med 7 seter, men da Nissan lanserte andre generasjon i 2013 var muligheten for 7 seter overlatt til storebror X-Trail som delte plattform med Qashqai.

Neste år er det klart for tredje generasjon, og vår dyktige illustratør har manet frem et bilde av hvordan han mener den vil se ut når den dukker opp hos forhandlerne.

AutoExpress har intervjuet en sentral kilde hos Nissan som røper at hybride drivlinjer vil bli sentrale i den nye modellen, men den vil ikke komme som ren elbil. Dessuten vurderer Nissan å droppe diesel i neste Qashqai.

Sammen med sine alliansepartnere Renault og Mitsubishi er Nissan i ferd med å utvikle en ny plattform som skal danne grunnlag for en serie rene elbiler i B-, C- og D-segmentet, tilsvarende alt fra Juke til X-Trail.

Neste generasjon Qashqai skal bygges på en ny versjon av alliansens CMF-plattform som i motsetning til dagens plattform er klargjort for elektrifisering i betydning hybridteknologi.

Nye Qashqai skal ifølge AutoExpress tilbys med to alternative hybride drivlinjer – en basert på Nissans ePower-system som er populært i Japan pluss en plug-in hybrid med teknologi hentet fra Mitsubishi.

Det japanske systemet er en seriehybrid tilsvarende det som ble brukt i den originale Opel Ampera der en elmotor driver bilen, mens en forbrenningsmotor fungerer som generator og sørger for strøm til batteripakken.

Mazda har også presentert et slik alternativ i forbindelse med sin nye MX-30 elbil. Jeg er imidlertid skeptisk til at et slik system kan bli en suksess i Europa hvor snitthastigheten er vesentlig høyere og avstandene lengre enn i japanske storbyer.

Mitsubishi-løsningen er derimot en bra løsning som er meget populær i Outlander PHEV, og som med ny batteriteknologi kan gi lettere biler med lengre elektrisk rekkevidde.

I tillegg til nye drivlinjer vil neste generasjon Qashqai også oppdateres med hensyn til infotainment og autonome egenskaper.

Bedre plass i baksetet og bagasjerommet vil nok også være i fokus, skjønt Nissan vil neppe ønske å gjøre tredje generasjon Qashqai særlig lengre enn dagens modell.

Det har nok også vært tunge diskusjoner internt om hvor bilen skal bygges. De to første generasjonene er produsert på Nissan-anlegget i Sunderland, Storbritannias mest-produserende bilfabrikk, men hva skjer etter en eventuell Brexit?

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: