Hyundai : Nok en elbil fra Hyundai - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
19 bilder i galleri
Nok en elbil fra Hyundai
SPIONBILDER: De er allerede godt representert med to volumselgere i Norge, men Hyundai har flere elbiler under utvikling.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er mulig jeg tar feil, men mitt inntrykk er at Hyundai / Kia er mye raskere enn resten av bilbransjen til å reagere på taktomskifter. Og så har de godt breddesyn siden de ser både mot Japan og mot Europa (og USA).

Begge merkene har flere hybridmodeller i programmet, både med og uten stikkontakt, og de har et godt utvalg av elbiler.

Riktig nok slet den norske Kia-importøren med å skaffe biler nok i fjor, men nå hevder de problemet skal være løst. En viktig årsak til dette er nok de strenge CO2-kvotene fra årsskiftet, og at salg i Norge teller med i disse.

Hvis vi ser på registreringsstatistikken for elbiler i 2019 er Hyundai nummer fire etter Tesla, Volkswagen og Nissan mens Kia er nummer ni. Hyundai-salget fordelte seg ganske jevnt på Kona (53 %) og Ioniq.

På bilutstillingen i Frankfurt sist høst viste Hyundai et elbil-konsept med betegnelse 45 Concept – denne historien bør du lese – og nå har våre fotografer i Nord-Sverige avbildet en sterkt kamuflert prototyp som viser at produksjonsmodellen vil ligge tett opp til konseptet.

Bakgrunnen for 45-tallet var at avdukingen fant sted 45 år etter et annet konsept ble vist på bilutstillingen i Torino – nemlig den Giugiaro-designede Pony Coupé som gikk i produksjon et år senere og ble en meget viktig modell for et ekspansivt bilkonsern.

Nå har jo Hyundai benyttet mer navn enn nummer i sine betegnelser de siste årene, så kanskje de vekker Pony-betegnelsen til live igjen? Eller kommer opp med noe helt nytt.

Den kommende modellen debuterer på en nyutviklet plattform som er designet for rene elbiler – tilsvarende løsningen Volkswagen har gjort med sin MEB-arkitektur. Søstermerkene Kia og Genesis vil utvikle egne modeller basert på samme plattform.

Foreløpig har vi ingen detaljer, men med en dedikert plattform bør det bli enklere å tilpasse batteripakker og kanskje tilby en eller to elmotorer slik at man kan variere mellom drift på to og fire hjul.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: