Donkers 2G - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
22 bilder i galleri
Donkers 2G
Mens Telenor holder på å rulle ut 5G i Norge er ikke Donkervoort kommet lenger enn 2G. Men det er heldigvis en G vi på hjul er litt mer interessert i.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Jeg kan godt fortsette å spøke med G-er – for eksempel ved å fortelle at i begge tilfellene, både Telenors og Donkers, handler G-en om fart. 5G vil for eksempel kunne gi hastigheter som er opp til 10 ganger raskere enn dagens 4G.

Men 2G bilen kan gi deg helt andre opplevelser av fart, nemlig ved å forsøke å hive deg sidelengs ut av bilen.

Vi snakker om en bil som er i stand til å gjøre svinger med mer enn 2Gs sideveis akselerasjon på vanlige landeveisdekk. I dette tilfelle standarddekk fra Nankang.

I fall du lurer: 2G merkes!

Hvis du kan forestille deg nulltilhundre på 2,7 sekunder, så kan du kanskje innbille deg at det gir et skikkelig trøkk i brøstkassa og et godt merke i seteryggen.

Men denne hårreisende akselerasjonen er tross alt halvparten av sideveis-kreftene. Den langsrettede akselerasjonen i nulltilhundre eksemplet er på 1,02G

Føy til at denne gjør 0-200 på 7,7 så ser du at vi snakker potent.

D8 GTO-JD70 er modellbetegnelsen. Bilen er bygd etter fast Donker-oppskrift, men hvordan de klarer å lage et design, som egentlig ikke er design i det hele tatt, lavere, mer aggressivt, enda mer nakent og enda fullere av fart enn tidligere, aner jeg ikke. Men du ser at denne er seriøs og ikke bare enda en Lotus Se7en-kloning.

Det hjelper forresten veldig at sideblåserne endelig er tilbake – avgasser ut bak er femi!

JD70 betyr at Joop Donkervoort fyller 70 i år – derfor skal det bygges 70 eksemplarer av denne modellen.

(saken fortsetter)

Nå benyttes en turbofemmer på 2,5 liter fra Audi, med 415 hester. Bilen veier komplett 700 kg – noen kommer enda 20 kg under dette – det er klart det drar.

Bilen er ikke bygget spesielt for racerbanene, selv om den selvfølgelig også kan fås til å føle seg hjemme der.

Dette er en superbil som i motsetning til Bugattien din gir deg direkte forbindelse med resten av verden. Du kan lese merket på den sigarettsneipen du kjører over og har himmelen til tak. Men dessverre er det så mye vinduer foran og på siden nå at du ikke lenger kan ha albuen helt nede i veien eller ete fluer.

Men å kalle den sivilisert er nok å ta i, selv om den nå til og med er utstyrt med en justerbar elektrisk servo!

Jeg tror allikevel vi kan kalle Donkervoorts siste en skikkelig superbil for litt mer hardcore entusiaster enn silkeskjerf & kjørehanske-fraksjonen.

Og hvis du lurer på prisen, så virker det som høyre ringfinger har vært mest aktiv på tastaturet – den er nemlig € 163.636,36 eksklusiv avgifter.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: