Mercedes-Benz : Utslippsfritt i luksusklassen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
26 bilder i galleri
Utslippsfritt i luksusklassen
SPIONBILDER: Snart kan den miljøbevisste toppsjefen ferdes utslippsfritt på vei til viktige møter.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Her er alternativet til den nylig lanserte S-Klassen. Under presentasjonen av den nye modellen avslørte den svenske toppsjefen, Ola Källenius, at lanseringen et elektrisk alternativ var nært forestående, og her er bilen knipset under testing.

Mye av den tunge kamuflasjen vi har sett på tidligere prototyper er nå fjernet, så vi får et bedre inntrykk av bilens lekre linjer.

Naturlige konkurrenter til den kommende EQS er de mest påkostede utgavene av Tesla Model S, men etter hvert også nylig lanserte Lucid Air samt en elektrisk Jaguar XJ som også er under utvikling. BMW kommer også med en eldrevet 7-serie.

La oss også nevne Porsche Taycan og kommende Audi e-tron GT, men disse er mindre enn den elektriske toppmodellen fra Mercedes.

Bilen er første modell på en helt ny Mercedes-plattform med betegnelse MEA2. Plattformen som ligger under EQC heter MEA1 og er en modifisert utgave av arkitekturen som ligger under SUV-ene med forbrenningsmotor.

Vi ser av bildene at bilen er lav og mer agil i formene enn en typisk Mercedes – ja, selv om vi sammenligner med elegante CLS. Det ser også ut som den har stor bakluke, i motsetning til S-Klassen. Rammeløse vinduer er et annet trekk som er overført fra konseptbilen Vision EQS

Takket være den nye plattformen har designerne kunne benytte en lang akselavstand og korte overheng. Selv om bilen ser ut til å ligne CLS i størrelse, får den minst like god plass som en S-Klasse innendørs.

På et par av bildene får vi også en titt på innsiden, og ser at EQS får en tilsvarende stor, vertikal skjerm som nye S-Klassen er utstyrt med.

Selv om Mercedes foreløpig holder kortene tett til brystet vet vi at utviklingen på batterifronten går fort, så det er grunn til å anta at EQS i de mest påkostede versjoner kan få en rekkevidde på rundt 700 kilometer.

Det er neppe lenge til vi får flere detaljer, og vi blir ikke overrasket om det kommer en versjon med AMG-logoer og at det noe senere kommer enda mer luksuriøse utgaver under merkenavnet Mercedes-Maybach.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: