BMW 7-serie: Elektrisk luksus fra BMW - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
19 bilder i galleri
Elektrisk luksus fra BMW
SPIONBILDER: Omtrent samtidig som Mercedes avduker sin neste S-Klasse, dukker denne bilen opp på veien i Bayern.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Bilen er en prototyp på neste generasjon 7-serie, og som teksten på førerdøren viser er den eldrevet. Den får en unik grill siden den ikke trenger all luften en bil med forbrenningsmotor suger inn, og den får trolig betegnelsen i7.

Bilen er foreløpig tungt kamuflert, spesielt rundt C-stolpen så vi ikke skal kunne avsløre utformingen av BMWs tradisjonelle «Hoffmeister kink» - den spesielle knekken i siderutene bak som har hengt med merket i generasjoner.

Det kan også se ut som den har innfellbare dørhåndtak, for de grå på dørene er ikke håndtak, kun stickers plassert der for å lure oss til å tro det.

På forskjermene sitter det kameraer som vender bakover, og vi ser også at fronten har flere kameraer / sensorer. Dette henger sammen med de autonome egenskapene bilen vil få, og det er heller ikke usannsynlig at virtuelle speil blir en opsjon på utstyrslisten.

Grillen sitter lavt montert og det samme gjelder hovedlyktene som fortsatt ser ut til å inneholde to separate reflektorer hver.

Om grillen er montert så lavt som bildene gir inntrykk av, kan neste 7-serie være inspirert av den vakre BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé vil møtte på Villa d’Este så langt tilbake som i 2014. 

I så fall er det gode nyheter for dem som ikke er overbegeistret for BMWs siste fremstøt på grillfronten

Neste generasjon 7-serie skal bygges på en oppdatert versjon av CLAR-plattformen som er fleksibel nok til å understøtte alle typer drivlinjer.

Så vet vi at BMW er klar med det de omtaler som femte generasjon batteriteknologi – den samme som benyttes i den kommende iX3

Teknologien muliggjør batterikapasitet på opptil 120 kWt – nok til en elektrisk rekkevidde på rundt 700 kilometer. BMW benytter kompakte moduler som inneholder elmotor, transmisjon og styring i én kompakt enhet.

Ved å kombinere tre slike kan man oppnå effekt på over 700 hk – noe vi allerede har sett eksempel på gjennom en 5-serie testmodell med to separate moduler på bakhjulene og én felles på forakselen

Tidsmessig ligger nok Mercedes et stykke foran BMW i dette segmentet. De har hintet under lanseringen av ny S-Klasse at vi snart får se deres EQS. BMW i7 kommer neppe før sent i 2022, og da som 2023-modell.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: