Renault : Renault svarer Volkswagen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
27 bilder i galleri
Renault svarer Volkswagen
Renault har ikke tenkt å gi fra seg sin ledende posisjon innen elbiler. Her gir de oss et glimt av fremtiden.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Vi fikk en forsmak i vår gjennom konseptbilen Morphoz, men med Megane eVison får vi et mer konkret innblikk i en ny serie med elbiler som skal konkurrere mot Volkswagens ID-familie.

Bilen er bygget på Renault Nissan Mitsubishi alliansens nye plattform med betegnelse CMF-EV, og denne skal etter hvert danne grunnlag for en serie med elbiler fra de tre merkene.

Vi fikk ikke noe navn på plattformen da Nissan viste sin spennende Ariya i sommer, da snakket de kun om en ny plattform utviklet for alliansen, men det vil forundre meg mye om ikke også den er basert på CMF-EV.

Renault velger å benytte sin godt innarbeidede modellbetegnelse Megane, og konseptet de nå har vist bærer tilleggebetegnelsen eVision.

– Takket være den nye CMF-EV plattformen har vi vært i stand til å bryte normene for størrelse, bruk, design og ikke minst energieffektivitet. Vi har utnyttet potensialet til den nye elektriske plattformen til å gjenskape den klassiske kombi-kupeen, men i en helt ny drakt, sa Renaults nye toppsjef, Luca de Meo under avduking av konseptet.

– Med en lengde på 421 cm og det tynneste batteriet på markedet, gir bilen en plassutnyttelse som et fullverdig kjøretøy i C-segmentet. Vi har forvandlet vår 25-årige bestselger til en fremtidsbil.

– Megane gjenoppstår som Megane eVision, og Renault tar for alvor steget inn i fremtiden. Megane eVision er rett og slett et mesterverk! Og dette er bare begynnelsen, en helt ny generasjon av innovasjonsfylte elbiler er på vei, la han til.

CMF EV plattformen har ifølge Renault mange fordeler som skiller den fra en tradisjonell plattform som brukes til biler med forbrenningsmotor. Den har et mindre motorrom og med utvidet akselavstand gir det større romlighet.

Motoren i Megane eVision har en effekt på 160 kW (217 hk) og maks dreiemoment på 300 Nm, noe som gir en akselerasjon fra 0 til 100 km /t på under åtte sekunder.

Batteripakken har en kapasitet på 60 kWt som ifølge Renault skal gi en rekkevidde på rundt 450 kilometer. Maks ladehastighet er 130 kW som kan virke litt tregt i dagens marked.

Konseptbilen har forhjulsdrift, men plattformen tillater også montering av motor på bakakselen slik at man får firehjulsdrift.

Luca de Meo forteller at Megane eVision er den første i en serie elbiler som skal bygges på den nye plattform – biler som skal tilfredsstille ulike behov, fra kompakte sedaner og kombikupeer til SUV-er, med ulike batteripakker plassert horisontalt eller vertikalt og med akselavstand inntil 277 cm.

Her er en sammenligning av målene på Megane eVision og Volkswagen ID.3:

Tekst

eVision

ID.3

Lengde

421 cm

426 cm

Bredde

180 cm

180 cm

Høyde

151 cm

155 cm

Akselavstand

270 cm

276 cm

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: