Mini : Neste Countryman blir tysk og elektrisk - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Neste Countryman blir tysk og elektrisk
BMW forteller at de fra 2023 legger produksjonen av neste generasjon Countryman til Leipzig. Dessuten røper de at den blir tilgjengelig som elbil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Fabrikken i Sachsen-regionen i det tidligere DDR blir dermed den første av gruppens fabrikker som produserer både BMW- og Mini-modeller. Og ikke nok med det, den skal også produsere både elbiler og modeller med forbrenningsmotorer.

Neste generasjon Countryman skal som dagens modell tilbys med både for- og firehjulsdrift og et utvalg effektive bensin- og dieselmotorer. Og, for første gang, som ren elbil.

Den ladbare hybrid-utgaven som har vært bestselger i Norge de siste årene er ikke nevnt i pressemeldingen, så trolig vil el-versjonen erstatte denne.

Siden åpningen i 2005 har BMW Leipzig stadig øket sin produksjonskapasitet som i dag er på over 350.000 biler i året.

Siden lanseringen i 2013 har BMW i3 vært produsert her, og i tillegg har fabrikken ansvar for 2-serie Active Tourer og den nye 1-serien som deler plattform med Mini-modellene.

I årene fremover blir det enda mer fokus på elbiler ved anlegget. BMW investerer nemlig 100 millioner euro i en ny produksjonslinje for e-drive-komponenter her, inkludert batteripakker.

Utvidelsen dekker et areal på 10.000 kvadratmeter og inneholder en automatisert prosess for å sette sammen Li-ion celler kjøpt fra underleverandører til standardiserte batterimoduler tilpasset BMW- og Mini-modeller.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: