Tesla Model S: Musk presenterte ny toppmodell - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
22 bilder i galleri
Musk presenterte ny toppmodell
På en event med en knippe inviterte gjester som ble sendt live over Internett avslørte Elon Musk detaljer om den nye toppmodellen – Model S Plaid.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Han hevdet at bilen er den raskeste produksjonsbil noensinne, ikke bare den raskeste blant elbilene. Eller med hans egne ord: «The best kickass car in every way.»

Som eksempel oppga han en akstid på under to sekunder (til 60 mph.) 0-100 km/t er oppgitt til 2,1 sek. på Teslas norske sider og toppfarten til 322 km/t (krever spesialdekk).

Sammenlignet med en vanlig Model S Long Range er bilen oppgradert på en rekke områder og kan skryte av hele 1020 hestekrefter. Musk trakk frem nye motorer «pakket i karbon».

Videre sa han at kjølingen av batterier og motorer er dobbelt så effektivt i Plaid slik at man kan foreta 0-100 akselerasjoner så ofte man ønsker – et tilsvar til Porsche som har denne egenskapen i alle sine modeller. Han antydet også en snarlig retur til Nordsløyfa.

Musk oppga en rekkevidde for Model S Plaid på 412 miles (663 km), men på den norske Tesla-siden er den oppgitt til 628 km mot 652 km for Long Range.

Den store infotainment-skjermen er snudd slik at den fremstår i breddeformat, og man kan flytte elementer rundt på skjermen som på en pad. Oppløsningen er 2200x1300 pixels og den kan vise film med 60 bilder i sekundet, som ifølge Tesla er på PS5-nivå.

Lydanlegget på 920 watt med 22 høyttalere kan oppgraderes «over the air».

Se hele presentasjonen her (saken fortsetter):

Musk, som ikke akkurat er kjent for sin beskjedenhet, påstår at Model S Plaid er raskere enn noen eksisterende Porsche og sikrere enn noen som helst Volvo.

Tesla-sjefen benyttet ikke denne anledningen til å snakke om det avanserte batterisystemet Tesla har under utvikling. Han nevnte heller ikke kommende produkter som Cybertruck, Semi eller Roadster.

Imidlertid antydet han potensialet for å øke ladefarten til «280, 300, 350 kW».

Under arrangementet ble de første 25 Plaid utlevert til kunder – noe som opprinnelig var lovet skulle skje i første kvartal. Musk sa at produksjonen skulle opp i flere hunder i uka veldig snart, og tusenvis i uka fra neste kvartal.

På Teslas norske hjemmeside er Model S Plaid priset til 1.299.990 kroner.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: