Lang ventetid for oppkjøring - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Lang ventetid for oppkjøring
I 2021 må mange dessverre vente lenge på oppkjøringstime. Statens vegvesen anbefale å bruke ventetiden på å øvelseskjøring.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Øvelseskjøring gir verdifull erfaring og kan bidra til å senke risikoen for ulykker når du skal kjøre på egenhånd. Statens vegvesen anbefaler å bruke ventetiden sommeren 2021 på å øvelseskjøre, trolig en fattig trøst for de som venter på å få «lappen».

– Til tross for at pandemien gir en rekke begrensninger, har vi gjennomført flere oppkjøringstimer i 2021 enn i 2019 som var siste normalår, sier Henning Harsem i Statens vegvesen.

Det er langt flere som ønsker oppkjøring i sommerhalvåret enn om vinteren. I tillegg har vi MC-oppkjøringer i denne perioden. Det gir lang ventetid for å få oppkjøringstime over hele landet. Pandemien har gjort at interessen blant folk for å få førerkort er høyere enn på lenge.

– De som har øvelseskjørt mye, har større sannsynlighet for å bestå førerprøven. Strykprosenten på landsbasis er på 21 prosent. Det viser at det er for mange som kommer til oppkjøring uten å ha øvd nok. Hvis du stryker på oppkjøringen, vil det på grunn av den store pågangen gå lang tid før du kan få ny oppkjøring, sier Harsem.

Det beste er å starte trafikkopplæringen med en time hos en trafikkskole allerede når du er 16 år. Den du skal øvelseskjøre med kan også gjerne være med for å få veiledning i å være ledsager videre.

– La trafikkskolen stå for selve opplæringen, og bruk øvelseskjøringen på det som trafikklæreren har anbefalt. Å kontakte en trafikkskole tidlig trenger ikke å bli dyrere, tvert imot kan du spare penger fordi du får med deg mye videre i prosessen, sier Harsem.

Statens vegvesen anbefaler at du øvelseskjører minst 140 timer før du kjører opp.

Sensorene hos Statens vegvesen hører ofte historier der ungdom som har vært ute og øvelseskjørt har blitt tutet på, ropt etter og opplevd uvettige forbikjøringer.

– Vi har alle vært ferske sjåfører en gang. Har du en bil med rød «L» foran deg, vis hensyn og prøv å sette deg i den uerfarne sjåførens situasjon, sier Harsem.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: