Maserati : Maseratis neste crossover - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
19 bilder i galleri
Maseratis neste crossover
SPIONBILDER: Maserati utvikler en ny SUV som skal inn i segmentet under Levante. Tradisjonen tro er den oppkalt etter en vind.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Maserati har avslørt at nykommeren skal hete Grecale, oppkalt etter en vind i Middelhavet, og dermed følger den en tradisjon som ble innført med Mistral tidlige på 60-tallet.

Les vår prøvekjøring av Masearti Levante

For en stund siden viste Maserati selv de første bildene av prototypen da den ble kjørt av Stellantis-sjef Carlo Tavares under et besøk på Modena-fabrikken hvor den nye superbilen, MC20 produseres.

Selv om bilen er kamuflert er det lett å se likheten med Alfa Rome Stelvio, og det er ingen tilfeldighet, for de to har mye til felles og skal dessuten bygges side om side ved Stellantis-fabrikken i italienske Cassino.

Maserati har foreløpig ikke avslørt hvilke drivlinjer de skal benytte i nykommeren, men har sagt at de i fremtiden vil elektrifisere sine crossovere. Det betyr ikke at Grecale kommer som elbil ved lanseringen, denne vil komme på et senere tidspunkt.

Trolig vil vi se tilsvarende drivlinjer som i Ghibli, hvor man kan velge mellom en rekkefirer med turbo og mild hybridteknologi og en 3,0-liters twin turbo V6, tilsvarende den som benyttes i MC20. Noen V8 kommer neppe i programmet.

Maseratis første elbil blir ifølge våre kilder den redesignede GranTurismo som vi også viser spionbilder av for første gang - riktig nok en bastard pakket i et modifisert Alfa Giulia-karosseri. Denne skal etter planen avdukes senere i år.

Grecale er heller ikke langt unna produksjon, men vi får neppe se den på veien før i 2022. Da blir den i tillegg til Stelvio konkurrent til modeller som Porsche Macan samt de hissigste utgavene av BMW X3, Mercedes GLC og Audi Q5.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: