Audi A6: Her tester Audi elektrisk A6 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
21 bilder i galleri
Her tester Audi elektrisk A6
SPIONBILDER: Audi utvider stadig familien med elbiler. Snart står A6 e-tron for tur.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Vi fikk en forsmak på denne gjennom en lekker konseptbil som sto utstilt på bilutstillingen i Shanghai i fjor. Nylig fikk vi også bekreftet at en stasjonsvogn er i emning gjennom A6 Avant e-tron concept

Audi har bekreftet at A6 e-tron skal i produksjon fra 2023, og stasjonsvognen ligger neppe langt bak sedanen i køen.

Bilen blir en direkte konkurrent til Mercedes EQE og den kommende el-versjonen av BMW 5-serie samtidig som den vil utfordre Tesla Model S som snart kommer i ny utgave.

Selv om prototypen våre fotografer har kommet over i Lappland er godt kamuflert, kan vi se at den vil ligge relativt tett opp mot konseptbilen med hensyn til design, og i format tilsvarende dagens A6.

Selvsagt blir ikke produksjonsutgaven like ekstrem som konseptet med hensyn til bakkeklaring og hjuldimensjon. Kameraer i stedet for sidespeil blir nok heller ikke standard.

LED-stripen tvers over hekken er også borte på prototypen, men produksjonsutgaven vil nok ha en LED-stripe tilsvarende den som fins på eksisterende e-tron modeller.

Legg merke til at lyktene her er i to etasjer mens konseptbilen bare hadde en tynn stripe der kjørelysene sitter på prototypen. Vi har sett tilsvarende design på slektningen Q6 e-tron som skal i salg mot slutten av inneværende år

Både Q6 e-tron og A6 e-tron blir blant de første modellene ut på VW-gruppen nye fleksible PPE-plattform (Premium Platform Electric) som Audi og Porsche har hatt ansvar for utviklingen av. Første Porsche på plattformen blir Macan EV i 2023

Audi har fortalt at A6 e-tron skal tilbys med en enkel motor og bakhjulsdrift, samt i en quattro-versjon med firehjulsdrift.

Konseptet var utstyrt med to motorer med samlet effekt på 475 hk og maks dreiemoment på 800 Nm. Audi antydet en rekkevidde på inntil 700 kilometer.

Takket være 800 volt teknologi (som Porsche Taycan / Audi e-tron GT) kan den hurtiglades på 270 kW slik at et 100 kW batteri fylles til 80 prosent på under en halvtime og man lader nok til 300 km på ti minutter.

Dagens A6 skal selges parallelt med nykommeren i en periode, og vil få en facelift mot slutten av inneværende år slik at de to får noenlunde tilsvarende design. Fra 2026 skal alle nye Audi-modeller være rene elbiler.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: