Audi : Her er Audis neste el-SUV - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
20 bilder i galleri
Her er Audis neste el-SUV
SPIONBILDER: Sammen med kollegene hos Porsche har Audi utviklet en ny elbilplattform som denne bilen skal baseres på.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Porsche har for lengst annonsert at neste Macan blir elektrisk basert på en ny plattform med betegnelse PPE, men Porsche får selvsagt ikke beholde plattformen for seg selv – den skal deles med de andre merkene i VW-gruppen.

Macan har nylig fått en facelift, men den elektriske utgaven kommer ikke på markedet før i 2023. Og akkurat som Audi e-tron GT er nær beslektet med Porsche Taycan, vil en ny Audi med betegnelse Q6 e-tron får mye til felles med elektriske Macan.

Våre spionfotografer har nylig fanget denne under testing i skandinavisk snølandskap og bekrefter at den har designtrekk fra Q4 e-tron, bare i større format. Men ett nytt element som vi ikke tidligere har sett hos Audi er splittede hovedlykter.

Audis toppsjef, Markus Duesmann, bekreftet Q6 e-tron på generalforsamlingen i 2021. Han sa at bilen skal lanseres i 2022, noe vi kanskje må ta med en klype salt grunnet problemene pandemien har forårsaket med hensyn til chip-produksjon.

Bilen skal bygges ved Audis hovedanlegg i Ingolstadt som nå klargjøres for produksjon av PPE-baserte biler og batterier.

Bilen forventes å bli noe større enn e-tron, og det vil nok primært merkes innendørs siden nykommeren er basert på en dedikert elbilplattform, noe som ikke var tilfelle med den opprinnelige e-tron.

Vi vet at den nye plattformen vil benytte 800 volt-teknolgi, noe som åpner for lynlading. Dessuten kan vi forvente vesentlig bedre rekkevidde enn i dagens e-tron – trolig minst 500 km.

Som vi har vennet hos til fra Audi vil det også komme en Q6 e-tron Sportback for de som ønsker et mer dynamisk design.

Selv om Audi var tidlig ute med de første elbilene og allerede har e-tron, e-tron GT og Q4 e-tron i porteføljen, er dette bare starten på en familie som innen 2025 skal bestå av 20 modeller.

Du må nok smøre deg med tålmodighet et års tid om du ønsker en Q6 e-tron, men senere vil også A6 og flere modeller andre modeller ta steget fra fossile til elektriske drivlinjer

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: