Lynk & Co 08

Hjemmekino på hjul

Gøteborg & Co stiller med ny Lynk

I den uregelmessige tellingen til Lynk & Co er vi nå kommet til 08 etter å ha vært på både 01 og 09! Men ennå ikke langt nok til at det er en bil som er aktuell for Norge. Fremdeles snakker vi nemlig om plug-in.

Jeg vet ikke om den nyeste Lynk & Co. som vi nettopp har fått de første bildene av, egentlig er tegnet i Gøteborg. Deres nye design-hjem (som vi viste dere for noen uker siden) er kanskje for nytt til at de har kunnet tegne en hel bil der allerede, og fått den frem til produksjon.

Særpreg

Men jeg skulle ønske det var slik, for da hadde vi et skikkelig eksempel på at selv om de lever i den samme byen, nesten på samme campus faktisk, klarer Lynk & Co å presentere et helt annet designspråk enn Volvo og Polestar.

Ta en titt på bildene. Fronten er jo så ren at den kunne passet på en elbil. Sidene likner ikke noe annet, med en forskjerm som av en eller annen grunn ser ut som den avsluttes midt på sidedøren og med en D-stolpe som er noe av mer iøynefallende i D-stolpeavdelinger her i verden. Og hekken kunne vært hentet fra en stasjonsvogn.

Den har også litt umoderne proporsjoner. Spesielt det store overhenget bak får den til å se ut som den er altfor kort i skrittet. Med andre ord: jeg liker den, fordi her er det så mye man må venne seg til.

Skandinavisk

Inne er det moderne mainstream, men jeg skulle ønske denne selverklærte opprøreren kunne røre litt mer opp mot store skjermer. Den som sitter i midten er på 15,4 tommer, men i tillegg har den en 92-tommers AR head-up display.

Hjemmekino? Ikke når du kjører vel?

Men ellers et sobert, «skandinavisk» interiør.

Bilen er litt mindre enn 09 og måler 482 x 192 x 169 cm og står på 285 cm. Tekniske data er det ikke sagt noe om, men de har jo mye å ta av både når det gjelder ICE-motorer og hybride komponenter.

Dermed er nummerrekken komplett fra 01 til 09 (04 er en scooter, den eneste helelektriske i forsamlingen). 09 er den eneste som selges globalt, men vi kan vel snart vente oss en BEV også fra disse folkene.

Lynk & Co 08
Lynk & Co 08
Lynk & Co 08
Lynk & Co 08
Powered by Labrador CMS