Andreas Bakkerud klar for USA med Subaru

Andreas Bakkerud har signert fabrikkavtale med Subaru Motorsport USA for å kjøre en helt nye serie med kjente profiler.

Publisert Sist oppdatert
Travis Pastrana har rekruttert Andreas Bakkerud til teamet sitt.
Travis Pastrana har rekruttert Andreas Bakkerud til teamet sitt.

Den blide bergenseren følger dermed i fotsporene til vår tidligere europamester i rallycross, Sverre Isachsen som signerte proffkontrakt med Subaru for deltagelse i Global Rallycross Championship i 2012.

Andres skal delta i den helt nye amerikanske serien Nitro Rallycross Championship.

Nitro Games er skapt av verdensstjernen Travis Pastrana som med sitt Nitro Circus har turnert verden rundt med helsprø stunts. Nå står rallycross for tur, og i år har de skapt en serie på fem løp på forskjellige destinasjoner.

– Nitro tar rallycross til nye nivåer, og at jeg kan få være en del av dette i en fabrikkstøttet Subaru-team, er jeg ekstremt stolt over, forteller en svært entusiastisk Andreas Bakkerud.

– Travis har hatt et ønske om å kombinere Motocross og Rallycross til en perfekt mix. Her kjøres det utelukkende på grus – og hoppene kommer tettere enn svingene. For meg høres dette ut som en oppskrift på action, ler Bakkerud.

Det høres da også ut som noe som en skikkelig publikumsmagnet.

Teamet Subaru Motorsport USA har fabrikkstøtte, og Andreas skal kjøre en av teamets tre like biler. Teamets to andre sjåfører er nevnte Travis Pastrana og den tidligere Formel 1-føreren Scott Speed.

– Teamet er det mest erfarne i USA, og har vært i rally og rallycross i mange år. Bilene er skapt spesielt for denne serien, så jeg tror at vi skal klare å henge med fra start.

Allerede om en drøy uke starter sesongen i Utah Motorsport Park i Salt Lake City, og Bakkerud er selvsagt ekstremt motivert:

– Startlisten i Nitro Rallycross inneholder med få uttak bare kjente navn fra VM i rallycross, så jeg vet hva som venter, og hva som kreves.

– Dette blir ekstremt tight og spennende, men jeg er klar for å gi alt – og går som vanlig for seier, gliser Bakkerud.

Her er en video som gir en smakebit på den nye serien. Dette ser utvilsomt moro og actionfylt yt!

Powered by Labrador CMS