Mytebygging hos Ferrari

I godt kontrollert Ferrari-regi, fortsetter man å bygge opp Ferrari-myten. Nå med en bok til ca. 1,5 millioner kroner. Men så veier den nesten 40 kg da.

Publisert Sist oppdatert

Det var i forbindelse med den ikke særlig vellykkede åpningen av Ferrari World i Dubai, at et forlag som kaller seg Opus Media Group, presenterte en 862 siders (50 x 50 cm) bok, 40 kilo tung og med mer enn 2000 fotos.

Den skal handle om hver eneste bil, produksjons- eller konkurranse- som fabrikken har bygget, og en rekke av de bildene som brukes har aldri vært setet før – heter det. Det er brukt 200.000 ord for å få frem budskapet.

Men dette er bare grunnspesifikasjonene, for så kommer ekstrautstyret.

For den finnes faktisk i en standard-utgave til bare 4.100 dollars. Den er trykket i 4.100 eksemplarer og er signert av enten Fernando Alonso eller Felipe Massa - stakkars folk, mer enn 2000 signaturer hver.

Så er det en versjon i ”Cavallino Rampante Utgaven”. Den finnes bare i 500 eksemplarer, og den du får for 3.400 dollar ekstra. Den koster nemlig 7.500, og er en signatur fra ”Ferrari greats, past and present”.

Men så begynner vi å nærme oss det som betyr noe – visstnok. Fordi du kan få en Enzo Edition for 37.500 dollars, og dem er det bare 400 av.

Der er den store forskjellen at boken ligger i en spesiallaget karbonfiberkassett og at hver bok har personlige signaturer fra alle levende Ferrari-verdensmestre på nummerert, sølvfoliert ark.

Den blir nok en hit.

Men den virkelige toppmodellen er Enzo Diamante Edition, som finnes i bare 30 eksemplarer, men der må du ut med 275.000 dollar. Og det er ikke en gang sikkert du får kjøpe en hvis du er dum nok til å bla opp så mye.

For hvis det har vært en like dum i ditt hjemland, blir det nei – bare en i hvert land!

Den eneste forskjellen fra den vanlige Enzo-utgaven, er at her er Ferrari-logoen på omslaget bygget opp av 30 diamanter. Det sies ikke noe om hvor mange karat de veier, men vi kan nok trygt regne med at de ikke tilsvarer merprisen.

Dersom du trodde at dette var den mest eksklusive versjonen, tar du imidlertid feil. Det er en slik bok som følger hele Formel 1-sirkuset i år og som samler opp underskrifter fra F1-personligheter underveis. Når sesongen er over, skal den auksjoneres bort og inntekten gå til et passende formål.

Med en så utrolig Harry holdning hater jeg å tenke på hva et slikt formål vil kunne bli.

SE VIDEOOMTALE:

Powered by Labrador CMS