Ford Mustang Cobra Jet
Ford Mustang Cobra Jet
Ford Mustang Cobra Jet
Ford Mustang Cobra Jet
Ford Mustang Cobra Jet
Ford Mustang Cobra Jet
Ford Mustang Cobra Jet
Ford Mustang Cobra Jet

Mustang blir elektrisk dragster

Når det gjelder antall liter drivstoff per kilometer er det vel ikke noen bilsportgren som sløser mer enn drag-racing. Når det gjelder drama og teater per liter er vel allikevel historien en helt annen. Nå skal Ford kombinere drag med null-utslipp.

Publisert Sist oppdatert

Jeg syns egentlig det er noe fascinerende med å bygge en motor der målet er at den skal holde i ti sekunder før den eksploderer og må bygges opp igjen helt fra bunnen.

En muskelbunt som gir det maksimale for at du skal klare en kvart mile på mindre enn fem sekunder og så krysse linjen med mer enn 500 km/t.

Fullstendig formålsløst, selvfølgelig – men enda et element i jakten på noe som er der, men ikke kan forklares.

Nå er det nok forresten noen flere amerikanere enn, for eksempel, nordmenn som gjerne vil prøve å forklare drag, så derfor er jeg litt spent på hva målgruppen til Ford er når de nå lanserer Mustang som dragster.

Det er klart det er mange som har kjørt gamle Mustanger på stripa, enten på etablerte eller improviserte striper. Det er jo det muskelbiler er til for å gjøre.

Men den nye elektriske Mustangen trodde jeg var beregnet mer på å redde kloden enn på å rive opp asfalt.

Den har imidlertid fått et navn som ikke levner noen tvil om hva dette dreier seg om: Ford Mustang Cobra Jet 1400.

Cobra Jet er et klassisk navn. Da Ford viste seg på dragstripene i 1968, fire år etter Mustang-debuten, ble navnet brukt første gang og har vært i bruk on og off siden.

Og selvfølgelig vet du da hva 1400 betyr. Det er antall hestekrefter som du kan koble opp mot 1500 Nm. Det skal bli nok til å gjøre 400 meter på under 8 og ende på over 270 km/t.

Nå fikk vi jo se den 900-hester sterke Mustang Lithium på SEMA i Las Vegas i fjor, og vi kunne kanskje gjette at det ikke ville stoppe der.

Les også: Retro Mustang fra Russland

Men mens det fremdeles ryktes at Lithium vil kunne komme i produksjon presiserer Ford at den nye Cobra Jet’en er en engangsforeteelse.

De lover at den skal debutere i et seriøst løp senere i år, og de forteller fansen av bilen er utstyrt med lydspor. Men den videoen som er lagt ut reproduserer vel ikke akkurat et lydbilde som får hårene til å reise seg på ryggen.

Og så lurer jeg også på om de norske og europeiske Mustang-kundene egentlig er særlig interessert i denne virksomheten.

De fleste vil vel kanskje være mer interessert i å få svaret på hvorfor det ikke er en eneste blå Ford-oval på Mustangen i det hele tatt.

Er det Mustang som skammer seg over Ford, eller Ford over Mustang – eller hva er grunnen? Spesielt når Cobra Jeten er full av Ford-logoer, men den skal vel gå så fort at man ikke får øye på dem.

Powered by Labrador CMS