Lover estetiske kvaliteter

Kinesisk helsefarm på hjul

Flunkende nye Skyhome ser ut til å ha helt spesielle estetiske kvaliteter, men det er innsiden av bilen det virkelig legges vekt på.

Her har vi enda en lang og komplisert historie som, hva BilNorge.no angår, ender i en veldig overraskende bil.

En bil som også presenteres med en av de mest omfattende – jeg sa ikke at den var enkel å forstå – hjemmesidene noensinne fra den kanten av verden.

Bilen kommer fra et industrikonglomerat som heter Skywell. For å gjøre det helt konkret, så finner du også en bussprodusent inne i den gruppen som bygger busser som heter Golden Dragon.

I Norge ble det registrert nesten 100 busser derfra i fjor – det virker i hvert fall som at selskapet eksisterer. Det er ikke alltid like åpenbart.

Selv om de har holdt på med batterielektriske busser lenge, reagerte de sent på New Energy personbiler. Det er ikke lenge siden de etablerte Skyworth Automobile.

Skyhome

Derfra kom det først en ganske stiv og tung (jeg snakker om utseendet) SUV som heter BE11 og så – som lyn fra klar himmel, ikke mange ukene før jul – viste en stolt Stephen Wong frem den nye Skyhome.

Skywell BE11
Skywell BE11
Skywell BE11
Skywell BE11
Skywell BE11
Skywell BE11
Skywell BE11
Skywell BE11

Wong er sjef for det hele og åpenbart glad i menneskeheten, for her har han bygget en «tredje helse space» for folk som maser og kjaser (som vi alle gjør).

Her skal du få noen høydepunkter:

– Skyhome viser epokegjørende gjennombrudd i estetisk design, intelligent kjøring og innsats for helse og er i ferd med å bli en leder i New Energy markedet.

– Bilen gjør bruk av gener fra 35 års lokal kinesisk produksjon, designen er inspirert av klassisk kinesisk arkitektur og Skyworth Automotive Global Design Center har hentet masse fra klassisk kinesisk kunst.

Og så er vi allerede inne på konkrete egenskaper.

Det de kaller ‘cornice wings’ men som jeg ville kalt spoiler

– gir ikke bare karosseriet litt mer jakt-estetikk, men den kan også sleides litt bakover – noe som reduserer luftmotstanden med 3 prosent, eller den kan tiltes opp slik at luftmotstanden øker med 5 prosent.

– Matrix-lyset foran er inspirert av de glaserte taksteinene på kinesiske hus, både vakre og praktiske. Mens de høye bremselysene og bakruten skaper en refleks som skal gjengi sjarmen ved «kinesisk rød»(??).

Og så begynner det for alvor:

– Rattet og interiørbelysningen er en perfekt tolkning av «himmelen er rund og jorden er rund og himmel og menneske er ett».

– Hele Skyhome designen kombinerer klassisk arkitektur med moderne teknologi, noe som gir dette reiseverktøyet (!) forbindelse med klassikerne, noe som igjen gir hele formen en følelse av ro, opphøyethet og orden.

– Her har Skyworth Automobile omsorgsfullt lansert «Ti smarte butlere», basert på AI Algoritmer og store modeller. De dekker funksjoner som entreprenørskap, finans, utviklings-planlegging, tids-styring beskyttelse mot emosjoner og mulig utnyttelse.

I desember mottok Skywell en designpris
I desember mottok Skywell en designpris

– Etter omhyggelig læring har Skyhomes intelligente stemme også lært å «lytte, snakke, se, gjenkjenne, forstå og tenke». Fler-formål stemme-interaksjoner gjør at Skyhome kan forstå og bearbeide flere kompliserte stemmekommandoer. Siden cockpiten hele tiden er på standby, blir responstiden dramatisk forkortet.

– Også når det gjelder de unike helse-innslagene har Skyhome gjort store gjennombrudd. Bilens helse-cockpit er basert på en multi-modal computer plattform som vi finner i biometrien og den tar i bruk smart, kontaktløs, overvåking av vitale signaler.

– Det kan bety tidlig diagnose og inngrep for å dempe risikoen for sykdom, der den interagerer med føreren via en stemme-assistent. Interaksjonen vil skje hyppig ved overvåking av førerens fysiske tilstand, risiko varsling og ved bruk av intelligent helsehjelp.

Men det er litt snakk om bilen også:

– Skyworth har selv utviklet et drive-by-wire chassis, og jobbet hardt for å bryte ned nasjonale og utenlandske teknologi-monopoler. Vi bruker Skyworth Aladdin 1.0 opphengning og introduserer derved Skyworth Magic Carpet tidsalderen.

– Doble svingarmer foran, fem-link aluminiumsopphengning bak og «den gyldne» 50:50 front/bak akselbelastningen som er kjent som det mest kapable opphengningssystemet i bilindustrien (!).

Detaljer om den selvbærende konstruksjonen får vi også, med torsjons-stivhet på 39.000 Nm/grad – hvilket betyr stiv. Den øverste platen på batteriboksen er kombinert med gulvet i karosseriet hvilket reduserer antall deler med 127 som reduserer både vekt og volum og øker innvendig vertikal plass med 10 cm.

Dessuten, står det plutselig, gjør introduksjonen av Onebox det mulig med autonom kjøring på nivå 3.

Strebere

Det er sjelden jeg har sett en tilsvarende blanding av konkrete informasjoner og det fullstendig ubegripelige – for så kommer det igjen.

– Skyworth Auto er klar til å skape en smart og mobil tredje space for strebere (strivers), sa Stephen Wong på pressekonferansen der han lanserte vidunderet.

– Hardt arbeidende strebere har alltid vært en målgruppe for Skyworth Automobile – og derfor har hjelp med deres helseproblemer alltid vært vår prioritet, sa han.

De har en helsedatabase på mer enn 100 millioner (hva da?) og bruker AI i sin helseteknologi som har vært oppgradert kontinuerlig fra versjon 1.0 til dagens 3.0 sanntids interaktive teknologi, som hjelper både karrieren og helsen til disse streberne.

Det slutter egentlig der – det vil si, de legger til at to Snapdragon 8295 chips styrer det hele – og egentlig mener jeg ikke å gjøre narr av dette, for jeg tror vi er inne på et nytt felt som verken du eller jeg forstår rekkevidden av.

(saken fortsetter)

Skywell Skyhome
Skywell Skyhome
Skywell Skyhome
Skywell Skyhome
Skywell Skyhome
Skywell Skyhome
Skywell Skyhome
Skywell Skyhome
Skywell Skyhome
Skywell Skyhome
Skywell Skyhome
Skywell Skyhome
Skywell Skyhome
Skywell Skyhome
Skywell Skyhome
Skywell Skyhome
Skywell Skyhome
Skywell Skyhome
Skywell Skyhome
Skywell Skyhome
Skywell Skyhome

Nye termer

Det vi er interessert i er for eksempel to motorer, firhjulsdrift og 460 kW og 3,5 til 100, men det kan hende at det er andre ting det skal dreie seg om fremover.

Som at interiøret domineres av en enorm krum skjerm som inneholder det meste og som også gir deg muligheter til film-opplevelse med bilde over hele frontruta.

Eller at rattet er noe helt for seg selv, at det er komplisert og dekorativ innvendig belysning og spennende bruk av en rekke forskjellige materialer.

I baksetet er det også masse tech. Kjøleskap, bord, seter som kan vippes til soveposisjon med fotmassasje, en skjerm som kan trekkes ned fra taket hvis du vil ha eksklusiv kino der bak mens du kjøres – en privat-jet på hjul.

Og utvendig: – det var det jeg datt for først.

Myke linjer, med uvanlig sterk konveks-konkav lek og en front som ser ut som den virkelig har karakter. God bruk av LED-lysene. Digitale speil, dørhåndtak i flukt med karosseriet, B-stolpefri døråpning, panorama glasstak – alle disse detaljene hjelper også.

De skriver at de vil prioritere EU i sitt eksportarbeid, men samtidig kommer det meldinger om at bilen allerede er på vei inn i Russland og at 90 prosent av den prototypen som ble vist vil finnes på produksjonsmodellen.

Det mest utrolige er prisen som antydes: mellom 220.000 og 250.000 yuan – 320.000-360.000 norske kroner.

For godt til å være sant?

Kanskje alt ved denne bilen er for godt til å være sant?

Powered by Labrador CMS