Nissan e-4orce ramenservering
Nissan e-4orce ramenservering

Nissan e-4orce
Nissan e-4orce

Nissan bedrer ramen-opplevelsen

Ikke si at det ikke skjer fremskritt i verden. Hva med skvalpefri ramen-servering takket være en spesiell stabilitetskontroll i Nissans nye Ariya?

Publisert Sist oppdatert

Du finner dem mange steder i Norge også – Ramen-restaurantene der kokken dunker bollen med den dampende, ferske nudelsuppe ned på disken foran deg så det skikkelig skvalper.

Det kan snart gjøres mer elegant, takket være en autonom disktralle som drives med den samme drivlinjeteknikken som Nissan har pionert i sin nye Ariya.

Poenget er ganske enkelt – i bilen sørger eldriften for en mye jevnere overgang til full stopp, eller fra full stopp, slik at man slipper de vertikale bevegelsene foran og bak.

Nikking, heter det.

Dermed minskes ubehaget som enkelte følsomme passasjerer kan oppleve, sier Nissan.

Akkurat den kjenner jeg. Jeg har holdt en 747 oppe i luften fra København til Tokyo – det er slitsomt! I stedet for at det var flyskrekk forklarte en lege meg at det hadde med balanse-sanser å gjøre.

Noen av oss merker de minste endringer langs X-, Y- eller Z aksen så klart at vi umiddelbart gjør en fysisk handling for å motvirke endringen. Jeg skulle tvinge flyet tilbake, ved hjelp av armlenene på setet, hver gang det endret kurs.

Det er visstnok mange av oss. En taus majoritet? Jeg gleder meg til å prøve Ariya’en for å sjekke om jeg virkelig merker en forskjell.

Men ramen merker det åpenbart. Tralla går såpass fort at den fremdeles er dampende når den stanser foran den begeistrede gjesten – selv når hun sitter ved den borteste enden av disken. Og ikke en dråpe klemmer seg over kanten der den stanser.

Men sannsynligvis er systemet nyttigere til biling enn til servering.

Og dermed fikk jeg så lyst på Shio-suppen deres at jeg er på vei rett ned til Koie Ramen. Får ikke hjelpe om det skvalper.

Powered by Labrador CMS