Sally Carrera kommer tilbake

Porsche er blant de mange som stadig kaster et blikk i jubileums-kalenderen. Nå fant de ut at Sally Carrera fyller 20 år – hvorfor ikke bringe henne tilbake?

Publisert

Det er nok mange som husker Sally Carrera fra CARS – en 2002 Carrera som trakk seg tilbake og i stedet ble den lokale dommeren i Radiator Springs. Hun var snill – forsøkte alltid å hjelpe.

Hun var snill mot Pixar Animation Studios også – hun var blant dem som sørget for at CARS-familien ble en dundrende suksess.

Nå har Porsche og Pixar (Disney) bestemt seg for å gi henne et nytt liv – i gatelovlig form.

Med utgangspunkt i en flunkende ny 911 skal de skisse frem, og etter hvert bygge, en bil med klare Sally-trekk. Den skal så auksjoneres til inntekt for gode formål: en halvpart Ukraina og en halvpart et amerikansk utdanningsprogram for jenter.

Det hele startet på nettopp avsluttede South by Southwest der Porsche satte opp et stort designstudio hvor deltakerne lærte bildesign. Deler av øvelsen var å begynne å tenke på Sally og sette strek på det.

(saken fortsetter)

Når planene er ferdig utviklet skal hun bygges opp av Porsches skreddersøm avdeling, «Exclusive Manufaktur».

Sjefen der, Boris Apenbrink, har nettopp introdusert et program han kaller «Sonderwunsch» der det ikke lenger bare er snakk om spesielle sømmer på spesielt skinn, men der du virkelig kan få bygget din helt egne bil.

Her kan du se et eksempel

Det er proffe folk som skal gjennomføre Sally-prosjektet. Først og fremst Bob Pauley som er sjef for bildesign hos Pixar. Han har vært der siden de første ideene om Toy Story ble utarbeidet.

Style Porsche i Weissach er sterkt innblandet og det er allerede bestemt at det er RM Sotheby’s som skal sørge for å hente ut rekordsummer for bilen når den engang skal under hammeren.

Les også: En 911 du ikke finner maken til

Powered by Labrador CMS