Tamiya Wild One i nytt opplag

En av 80-årenes favoritt modellbiler kommer tilbake igjen. Men ikke lenger radiostyrt. Og ikke lenger 1:10 skala. Mye bedre!

Publisert Sist oppdatert

Dette må jo bli en suksess. Det er ganske mange fedre der ut som kjempet med en radiostyrt Wild One i sin ungdom.

En av de mest populær RC-modellene for 40 år siden.

At «The Little Car Company» nå kommer tilbake med den, er veldig logisk.

De har fra før av bygget praktfulle skala-modeller, svært så kjørbare, av både gammel Bugatti og ikke-fullt-så-gammel Aston Martin.

Og selvfølgelig syns far det er moro å kjøpe slike biler som ungen kan pynte plenen med.

Men hvor mye mer nærliggende er ikke en Wild One. Far selv var sterkt involvert i de modellene i sin tid. Hans personlige kontakt med Bugattier og Aston Martiner var garantert litt fjernere.

Den bilen som skal komme på markedet i løpet av neste år blir en tro kopi av den gamle byggesettbilen, men i stedet for skala 1:10, blir det 8:10.

Veldig kjørbar, ikke bare for junior, men det påstås at du kan være over 190 og allikevel ha det ganske bra bak rattet.

Du vil kjenne igjen spaceframe rørchassiset og coilover opphengningen. 15-tommers off-road dekk og skiver rund baut hører også med – med regenerativ bremsing hvis du vil drøye drivstoffet.

Motoren her er på 5,5 hestekrefter, og batteriene gir deg en teoretisk rekkevidde på 40 kilometer – det burde holde for parken din. Toppfarten vil være 50 km/t.

Men det finnes moduler som kan øke både rekkevidde og toppfart her.

Her er Tamiyas promotion-film fra 1985:

Hvis du av en eller annen grunn ikke ønsker at poden skal boltre seg like lettsindig som du gjør, har bilen tre kjøremodus som den ansvarlige kan velge: Nybegynner, Økonomi og Race.

Kanskje den beste twisten ved hele opplegget: I stedet for å kjøpe bilen komplett, alle 3,5 x 1,8 meterne og alle 250 kiloene, kan du få kjøpt den som byggesett og sette den samme selv – akkurat som du gjorde i – når var det egentlig? – 1986?

Og akkurat som den gang kan du kjøpe store ekstra sett med klistremerker så du kan gjøre DIN Wild One helt personlig.

Dette MÅ da bli en suksess?

Powered by Labrador CMS