Bugatti V16

Ny musikk fra Bugatti

Ny forbrenningsmotor! 16 sylindre!!!

Den neste Bugattien blir ikke batterielektrisk. Den blir drevet av noe så utrolig som en 16-sylindret bensinmotor. Undrenes tid er ennå ikke forbi.

Det er den historien jeg ikke trodde jeg skulle komme til å skrive noen gang mer. Om en ny bil med en ny FORBRENNINGSmotor. Og ikke bare det – en motor som skal brenne fossilt (går jeg ut fra) drivstoff i 16 sylindre i V-form.

Noe liknende har ikke skjedd siden filmmusikk-komponist Giorgio Moroder inviterte meg til å se på den nye bilen han hadde finansiert, en Cizeta-Moroder med V16 motor designet av Oliviero Pedrazzi.

Han hadde vært hos Lamborghini (bl.a. Miura) før han gikk til italienske Bugatti der han konstruerte V12 quad-turboen til EB 110 og så til Moroder og Claudio Zampolli der han bygde en V16 så kompakt at den fikk plass på tvers, foran bakakselen.

Fryktet det verste

Hvem som har tegnet denne nyeste motoren aner jeg ikke. Jeg vet hvem som er blitt designsjef etter Achim Anscheidt, Frank Heyl heter han og har jobbet der siden 2008, men først nå i toppen.

Men jeg vet ikke hvem som er blitt teknisk sjef etter at Mate Rimac har overtatt hele styringen og – fryktet jeg – skulle presse sin spesialkunnskap om elektriske superbiler over på det klassiske Bugatti-navnet.

Åpenbart ikke. Gir du beskjed om V16, da kjenner du din bilhistorie.

Det eneste vi vet er at den nye motoren skal bli «even more amazing» enn den i Chiron som jo også er en 16, men i jukseform, som en W.

Vi vet riktignok at den nye blir en hybrid – men hva slags hybrid – og i så fall om den får mulighet til å kjøre bare batterisk, det aner vi ikke. Men med Rimacs bakgrunn er det vel grunn til å tro at det blir noen el-finesser her.

(saken fortsetter)

Unikt

De har også laget et nytt slagord jeg har problemer med å forstå: «Dersom den kan sammenliknes (med noe), er den ikke lenger en Bugatti».

Ikke hvis vi sammenlikner med en annen Bugatti heller?

Motoren debuterte i hvert fall, i form av pressemelding og detaljfoto av kam-dekslet.

Samtidig la de ut et kort lydspor på Youtube.

That Don't Impress Me Much, som Shania Twain synger. Men jeg er sikker på jeg blir imponert når de serverer meg hele greia.

V16 alene er nesten nok til å stanse kjeften på meg.

Bugatti V16
Powered by Labrador CMS