Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco
Ford Bronco

Gled deg: Bronco kommer til Norge

Ford avslører at nye Bronco kommer til Europa mot slutten av 2023.

Publisert Sist oppdatert

Med lett gjenkjennelig design, både på eksteriør og interiør, har SUV-en klare referanser til den klassiske Bronco-modellen fra 1966.

Takket være et avansert firehjulsdrift og kjøreteknologier som Trail Control og opp til syv kjøremoduser, lever nye Bronco ifølge Ford opp til kallenavnet som den første generasjonen fikk: G.O.A.T (Goes Over Any type of Terrain)

– Bronco er Fords tøffeste og mest allsidige terrengkjøretøy. Den nye generasjonen kombinerer originalens DNA med moderne teknologi for terrengkjøring og et stort utvalg av tilbehør for å skape et nytt offroad-ikon. Etter enorm suksess i USA, gleder vi oss til å tilby den også til våre europeiske kunder, sier Matthias Tonn, chief engineer, Import Vehicles i Ford Europa.

Bronco tilbyr funksjoner vi gjerne forbinder med Jeep, som avtagbare paneler og integrerte festepunkter –spesialdesignet for tilbehør. Alt materiale er enkelt å rengjøre.

Bronco-kundene kan velge fra en rikholdig utstyrsliste som sørger for at bilen kan gjøres mer personlig og tilpasses en rekke forskjellige aktiviteter.

Opp av asken

I 2020 reintroduserte Ford Bronco i Nord-Amerika. Det skjedde etter 25 års fravær. Målet var å tilby en bil som representerer maksimal frihetsfølelse og moro samtidig som den er perfekt egnet for alle typer friluftsaktiviteter.

Klassisk Bronco

Den nye generasjonen er utviklet med utgangspunkt i originalen fra 1966. Den karakteristiske grillen og de sirkelformede frontlyktene er bare noen av designgrepene som gjør bilen helt unik.

De firkantede karosseripanelene er utviklet for å gjøre det enklere å se SUV-ens ytre hjørner og ha oversikt – spesielt under krevende kjøring i terrenget.

Avtagbar hardtop og dører

Nye Ford Bronco kommer med en avtagbar hardtopp – komplett med et lyddempende lag for mer komfortabel kjøring. Hardtoppen kan deles i fire paneler.

Dørene kan ved hjelp av et enkelt verktøy og åtte minutters jobb (ifølge Ford – legg inn litt ekstra tid de første gangene) fjernes helt. Rammeløse vinduer på dørene er med på å redusere vekten.

Ford Bronco kommer også med avtagbar frontgrill og støtfanger som gjør det lettere å lage bilen personlig – og ikke minst for bedre offroad-egenskaper.

Unike kjøreegenskaper

Ford lover at nye Bronco, takket være elektroniske hjelpemidler, har de samme unike kjøreegenskapene i krevende terreng som originalen.

Selve hjernen er Terrain Management System som gjør det enkelt for sjåføren å velge ønsket kjøremodus – som Normal, Øko, Sport, Glatt.

I tillegg har Bronco egne G.O.A.T terrengmoduser som Gjørme/hjulspor, Sand og en racinginspirert Baja-modus. Innstillingene optimaliserer gass, gir og styrerespons for å passe kjøremiljøet.

Bronco gir mulighet for å skifte mellom tohjuls- og firehjulsdrift manuelt mens du kjører, eller du kan la systemet selv velge hva som er best avhengig av forholdene. Mens differensiallås bak er standard, kan det også tilbys foran.

Solid bygget

Bronco er bygd på et høyfast stålchassis med syv tverrbjelker. Det tillater også mye dempervandring, noe som ifølge Ford gir fantastiske kjøreegenskaper i terreng.

Førermiljøet i Bronco matcher det tøffe eksteriøret. Alle fysiske brytere i kupeen er silikonforseglet og dermed enkle å rengjøre. Det er også praktiske håndtak å holde seg fast i.

Selv om Bronco er bygd for tøffe forhold, kommer den også med en rekke komfort- og bekvemmelighetsfunksjoner. Et 8-tommers delvis TFT-instrumentpanel er koblet sammen med en 12 tommers berøringsskjerm i midten av bilen.

Bronco er utviklet for bruk på en rekke ulike måter, enten du ønsker å koble på et telt bak eller på taket, eller enkelt frakte med deg ski, sykler eller takbokser.

Foreløpig får vi ingen detaljer med hensyn til motorer, men i USA selges Bronco med fire- og sekssylindrede bensinmotorer som generelt kommer dårlig ut i det norske avgiftssystemet.

– Bronco åpner mulighet for å dra ut på alle slags eventyr, samtidig som den byr på komfort, praktiske løsninger og ytelse. Dette er Fords tøffeste og mest allsidige offroad-kjøretøy, og det kommer til å gi europeiske kunder mange morsomme stunder opplevelser, konkluderer Tonn.

Powered by Labrador CMS