Volvo sikkerhetssystem
Volvo sikkerhetssystem
Volvo sikkerhetssystem
Volvo sikkerhetssystem
Volvo sikkerhetssystem

Den sikreste noensinne:

Ny Volvo, men Embla blir det ikke

Volvo har i dag startet sin bit-for-bit-lansering av etterfølgeren til XC90. Vi får også vite navnet, som ikke blir Embla.

Publisert Sist oppdatert

Det har versert rykter om at Volvo skulle ta i bruk gamle nordiske navn i stedet for bokstaver og tall. Den første nykommeren skulle hete Embla, men slik blir det ikke. Den skal nemlig rett og slett hete EX90.

I dag har Volvo kommet med de første dryppene, uten å vise et eneste bilde av verken eksteriør eller interiør. Ikke uventet fra det holdet er det sikkerhet som står i fokus når de lanserer sin første helt nye modell siden XC40 i 2017.

EX90 blir ikke overraskende helelektrisk og skal markedsføres som selve flaggskipet i familien. Selv i dag, når XC90 synger på siste vers, er den verdens tredje mest solgte bil i sitt segment, kun slått av Mercedes GLE og BMW X5.

Bilen skal utstyres med et digitalt skjold i form av en lidarsensor og kameraer som skal overvåke veien foran bilen, like effektivt i mørke som i dagslys.

Systemet plasseres i takkonstruksjonen og «ser» både myke og harde trafikanter inntil 250 meter foran bilen, selv i motorvei-hastigheter.

I sikkerhetssystemet inngår i tillegg til lidar åtte kameraer, fem radarer og 16 sensorer. Ifølge Volvo kan dette redusere ulykker med alvorlig utfall med inntil 20 prosent, og det totale antall ulykker med inntil ni prosent.

Også innvending er bilen utstyrt med et helt nytt overvåkningssystem som passer på at føreren hele tiden er våken og gjør som forventet. I motsatt fall vil systemet gripe inn og varsle og i siste instans eventuelt overta kontrollen og stoppe bilen på veiskulderen om nødvendig.

Volvo EX90 skal avdukes 9. november, men det skulle ikke forundre meg om vi får flere drypp innen den tid.

Se video her:

https://player.vimeo.com/video/751585312

https://player.vimeo.com/video/751585824

Powered by Labrador CMS