Nissan ESFlow Concept
Nissan ESFlow Concept
Nissan ESFlow Concept

Nissans el-kick

På Genève-utstillingen skal Nissan vise sin nye konseptbil, ESFlow. En spennende fremtidsvisjon med realistiske undertoner.

Publisert Sist oppdatert

Med ESFlow ønsker Nissan å demonstrere at det å ta hensyn til miljøet, ikke nødvendigvis betyr å kjøre kjedelige biler. Den ser ut som en sportsbil, har egenskaper som en sportsbil og den har ytelser som en sportsbil.

ESFlow er med andre ord en ekte sportbil med elektrisk drivlinje. Den har to seter og to el-motorer, en for hvert bakhjul. Li-ion-batteriene er lavt plassert for best mulig vektfordeling.

Ytelsene den kan skilte med er absolutt i sportsbilklassen – null til hundre kan foretas på fem sekunder. Rekkevidden er inntil 240 km på en oppladning.

Bygget fra scratch
ESFlow er konstruert fra grunnen som en el-bil, den er altså ikke en sportsbil som er bygget om for el-drift.

Dermed hadde Nissans designere og ingeniører frie hender med hensyn til plassering av drivlinje og batterier. Hensikten med ESFlow er å demonstrere hvordan en utslippsfri sportsbil kan se ut i fremtiden.

ESFlow er basert på kjent teknologi, implementert på innovativt vis. Karosseriet er støpt i kompositt-materialer og kledd på et aluminium chassis med innebygget veltebur. Motorene, basert på den som sitter i Leaf, er tunet for å gi sportslige egenskaper.

LES: Vår prøvekjøring av Nissan Leaf

De to motorene er plassert midtskips og leverer kraft til bakhjulene, en til hvert hjul. Dermed kan momentet fordeles etter behov for å oppnå best mulig stabilitet og fremkommelighet.

Li-ion batteriene er de samme som benyttes i Leaf, men i ESFlow er de plassert langs aksen mellom for- og bakhjulene.

Kjølig inspirasjon
Fargevalget for ESFlow er inspirert av isbreer. Karosseriet har blanke flater med innslag av blått, både lykter og Nissan-logoen er isblå, felgene inneholder blå karboninnslag og det samme materialet er brukt i sideskjørt, hekkspoiler og bakfanger.

Blå LED-dioder gjør at lyktene ser ut som fremtidsvisjoner, både foran og bak. Speilhusene er erstattet med videokameraer.

Spartansk
Tema for interiøret er økologisk minimalisme. Komfortable, el-drevne seter er normalt et tungt innslag i interiøret på en sportsbil. Her er setene inkorporert i selve sittebrønnen, slik at man slipper separate rammer.

Det gjør at de ikke kan beveges, men Nissans ingeniører har sørget for at ratt og pedaler justeres elektronisk til optimal posisjon i forhold til føreren.

Daniel, en tenkt ESFlow-eier, har et teknisk orientert arbeid, men lever for weekendene. Fredag kveld, etter endt arbeidsuke, setter han seg bak rattet i bilen som umiddelbart kobler seg opp mot hans SmartPhone og finner raskeste veien til hans venninne.

Lørdag kveld kjører han til en populær klubb for å dyrke sin hobby som diskjockey, der venner er imponert, både over hans elektriske sportsbil og musikkvalget. Søndag tar han en tur i fjellene, for rett og slett å kose seg bak rattet i sin sportsbil.

Ifølge Nissan er ESFlow en realiserbar fremtidsvisjon.

SE NISSAN ESFLOW CONCEPT PÅ VIDEO:

Powered by Labrador CMS