Hyundai Ioniq
Hyundai Ioniq
Hyundai Ioniq
Hyundai Ioniq
Hyundai Ioniq
Hyundai Ioniq
Hyundai Ioniq

Ioniq ut av skapet

Hyundai har gjennom noen uker gitt stadig mer info om den banebrytende Ioniq. I dag er bilen vist, og flere detaljer presentert.

Publisert Sist oppdatert

Nå drar vi som enste norske mediehus til Korea for å studere bilen om noen par uker, så vi skal gi deg en fyldig presentasjon når vi har tatt den nærmere i øyesyn og kjørt den.

Bilen som er vist i Korea i dag er den vanlig hybrid-utgaven, en direkte konkurrent til Toyota Prius. Men siden kommer den i ytterligere to utførelser, som ladbar hybrid (plug-in) og som ren elbil.

Hybridmodellen har en 1,6-liters bensinmotor med 105 hk kombinert med en 43 hk elmotor. Det betyr at bilen totalt har en ytelse på 141hk. Dagens Prius har til sammenligning 136 hk..

Dobbel clutch
Ioniq Hybrid har en 6-trinns DCT (dobbel clutch) girkasse som ifølge Hyundai bidrar til en morsom kjøreopplevelse ved å utnytte kombinasjonen bensin- og el-motoren best mulig. Det høres meget interessant ut sammenlignet med CVT-kassen Toyota benytter.

Sjåføren kan velge mellom SPORT og ECO funksjon. SPORT sørger for at bilen holder lavere gir lenger og at kombinasjonen av bensinmotor og elektrisk motor utnyttes maksimalt.

I ECO fungerer girkassen mest mulig økonomisk ved å tilpasse giring og effekt til god drivstofføkonomi. Den elektriske motoren kan kjøre korte strekninger på kun batteri i opp til 120 km/t.

Batteripakken består av Litium-Ion polymer batterier, i stedet for de mer vanlige nikkel-metall-hydrid batteriene, noe som ifølge Hyundai betyr raskere og mer effektiv lading (under bremsing / retardasjon) og høy grad av batteriutnyttelse.

For å påvirke interiør og lastekapasitet minst mulig er batteriene plassert under baksetene. Det bidrar også til en lastekapasitet på 750 liter med baksetene nedslått.

Følger designspor
Vi ser på bildene at Hyundai har latt seg inspirere av de japanske hybridmodellene, Toyota Prius og Honda Insight. Men heldigvis har de lagd sin egen løsning på interiøret som ikke er ulikt det vi finner i andre moderne Hyundai-modeller.

De første Ioniq-modellene er ventet til Norge på høsten, men i løpet av noen uker skal vi gi deg flere detaljer så du kan ta stilling til om dette er en bil du skal vurdere opp mot en Prius eller en elbil av et eller annet fabrikat.

Powered by Labrador CMS