Glad jul hos Hennessey
Glad jul hos Hennessey
Glad jul hos Hennessey
Glad jul hos Hennessey
Glad jul hos Hennessey
Glad jul hos Hennessey
Glad jul hos Hennessey
Glad jul hos Hennessey
Glad jul hos Hennessey

Glad jul i Texas

Hennessey med ny juletrerekord

Hennessey har gjort det til en tradisjon å sette fartsrekord med juletre festet til taket. I år var det sågar med lysene tent.

Det ser ikke ut som de klarte å strippe treet for barnåler i år heller, men ny rekord ble det i alle fall.

Med selskapets spesialpreppede Venom Mustang GT 500 noterte de en toppfart på 192 mph (309 km/t) med juletre fastspent på taket! Øvelsen fant sted på Continentals dekktestbane i Ulvade, Texas under overoppsyn av Saint Nick.

Hennessey tar utgangspunkt i den kraftigste Pony-modellen som noensinne er bygget – Ford Mustang Shelby GT 500 som har en håndbygget 5,2-liters V8 med en 2,65-liters Roots-type kompressor montert på toppen.

Etter behandling hos Hennessey yter maskinen 1000 hestekrefter og har et maks dreiemoment på 1152 newtonmeter.

Bilen ble kjørt av den profesjonelle racerføreren Spencer Geswein under en klar, blå Texas-himmel med temperatur på 10-12 grader.

Juletre-testen har blitt en tradisjon for muskelbil-produsenten Hennessey og tjener ifølge sjefen to formål – en grundig banetest av selskapets ingeniørkunst og en morsom begivenhet for selskapets ansatte som takk for innsatsen gjennom året.

Rekordforsøkene startet i 2017 med en Dodge Hellcat Widebody som tok juletreet opp i 174 mph (280 km/t). To år senere klarte deres HPE 1000 Jeep Trackhawk 181 mph (291 km/t) og i fjor tjuvlånte John Hennessey konas Audi RS6 Avant og noterte 183 mph (294 km/t).

I år var med andre ord første gang de brøt 300 km/t-grensen.

Vi har gjennom årene skrevet mye om Texas-baserte Hennessey som blant annet har sin egenutviklede sportsbil, Venom. Her finner du sakene.

Powered by Labrador CMS