Den digitale fremtidsbilen

Qualcomms nye chip i praksis

Qualcomm har skjønt det. Da de skulle fortelle verden om sin nye superchip på CES for noen dager siden, bygget de like godt en hel bil rundt den. Da kunne de virkelig vise hva den kunne klare.

Publisert

Qualcomm Automotive er en av de skjulte heltene som sørger for at moderne biler er moderne.

De er i front når det gjelder chips og er i spissen for arbeidet med å gjøre bilen til et software-definert produkt.

På Consumer Electronic Show kom de med sin nyeste chip. Neste generasjons Snapdragon Ride Flex System-on-Chip – som er det greie navnet – skal kunne klare flere oppgaver samtidig.

For første gang (?? Der ble jeg plutselig litt usikker) har vi en chip som både driver alle førerstøtteoppgaver og hele den omfattende infotainment-pakka.

Altså enda et skritt i retning av enhets- og sentral-computer-bilen der digital førerplass og selvkjøring og drivlinjestyring og chassis og førerstøtte kombineres i en eneste liten halvleder.

For bilprodusentene betyr det at de vil bli i stand til å kombinere mange flere funksjoner uten å gjøre IT-avdelingen mer komplisert.

En chip som dette vil kunne sørge for den beste grafikken i fører-informasjonen, infotainment- og gaming-muligheter for passasjeren og høyoppløselig video for baksetene samtidig som man har et hyperfølsomt audiosystem i reserve. Men i tillegg har man for eksempel full autonom virksomhet.

Men for bilprodusentene er det enten de som har dårlig tid på å nå det software-definerte kjøretøyet så fort som mulig som er interessert i dette. Eller de som ser etter mest innsparingsmulighet, helst ved hjelp av mer effektiv design.

Nakul Duggal er sjef for Qualcomm Automotive og forteller at de samarbeider med en rekke forskjellige bilprodusenter som ofte har forskjellige interesser.

– Hos noen bygger de sin egen IT-arkitektur med en hardware som kan skaleres opp og der software ganske enkelt må kunne støtte det hele. Det er liksom ikke noe å gå på. På den annen side har vi alle dem som først og fremst tenker økonomi. De som tenker at kanskje jeg kan bringe alle disse egenskapene ut i et meget større antall biler til en lavere enhets-kost – hvorfor skulle jeg ikke gjøre det?

– Akkurat nå jobber vi med begge disse kundetypene sier Duggal.

Han og hans folk gjorde et uvanlig grep da de bygde sin egen bil som de viste på CES.

De fortalte ikke noe om bilen, bortsett fra at den var batterielektrisk og fullt kjørbar. Og de fikk poengtert poenget ved at alle computerstyrte innslag stammet fra den samme System-on-Chip.

Og samtidig fikk selskapet begrunnet hvorfor de i stadig større grad ser på seg selv som en Tier 1-leverandør. Ikke en som bare leverer produkter, men som også er med og løser problemer fra bunnen av.

– Alt du ser her, fra produktivitet til sikkerhet til oppkobling, gaming, audio ……. Alt er muligheter som er integrert i denne bilen av vårt team og våre samarbeidspartnere, sier Duggal.

– Det er egentlig det det dreier seg om nå, sier han. – Skape nye ecosystemer. Og det klarer ikke bilfabrikkene alene. Her trenger man et nytt sett samarbeidspartnere for å skalere opp arbeidet med den software-definerte bilen. Her ser vi helt klart en endring nå.

Den nye chipen er for tiden ute til testing hos en rekke bilfabrikker. Man regner med at den første produksjonsbilen har den i 2024.

Qualcomm Snapdragon Platform
Qualcomm Snapdragon Platform
Qualcomm Snapdragon Platform
Qualcomm Snapdragon Platform
Qualcomm Snapdragon Platform
Qualcomm Snapdragon Platform
Qualcomm Snapdragon Platform
Qualcomm Snapdragon Platform
Qualcomm Snapdragon Platform
Snapdragon Satellite Demo Location Sky View
Qualcomm Snapdragon Platform
Qualcomm Snapdragon Platform
Qualcomm Snapdragon Platform
Powered by Labrador CMS