Supercar Blondie

Eksklusive auksjoner

Supercar Blondie utvider butikken

Med 17,7 millioner abonnenter og inntil 8 milliarder visninger er det en viss mulighet for at du har vært innom en av forestillingene hennes.

Publisert Sist oppdatert

Det er vel greit å kalle Alexandra Hirschi for verdens største underholdningsartist med bil som tema.

Kommer fra Australia, journalistutdannelse fra Qeensland, radio-prater i ti år etter at hun flyttet til Dubai i 2008 frem til hun begynte å gjøre sine egne videoer med bil i sentrum i 2018.

I dag er hun komme dit at verken Ferrari eller Bugatti eller noen andre av super-brandene kan tenke seg å lansere en ny bil uten at hun får kjappest mulig tilgang på produktet.

Formen hennes er grei: presentere superbilkulturen, og hvordan det er å være en del av den, på en lettbent, munter og ikke akkurat kritisk måte.

(saken fortsetter)

Lotus Black & Gold collection
Aspark Owl
Hyperion XP
Mercedes 300 SL Goldwing 1955
La Ferrari Prototype
Lamborghini Veneno
BMW 507 roadster 1958
Mercedes-AMG One
Volkswagen XL1
Tesla Cybertuck Foundation series

Ny nisje

Nå er hun i gang med en ny virksomhet – eller egentlig bare en utvidelse av det opprinnelige konseptet.

– Jeg får ofte henvendelser fra samlere, sier hun, – som vil at jeg skal prøve en bil de kanskje skal selge, eller spør om jeg har kommet over den og den modellen et eller annet sted, for en slik bil skulle de gjerne hatt.

Vips, så har hun en auksjonsforretning på gang, med – allerede – 65 ansatte, hvorav 15 bare er der for å snuse seg frem til ekstreme biler som er til salgs et eller annet sted.

Det jeg har sett av sidene til SBX Cars hittil, virker svært profesjonelt. De som lager beskrivelsene kan alle de riktige ordene for å forklare at selv om bilen er en gjennomført forfalskning, er den enda mer attraktiv enn den ekte.

Og enda viktigere for en som jobber mest visuelt: bildene er åpenbart tatt av førsteklasses fotografer.

Attraktive objekter

Hun har også vært forbausende god på å finne biler som de etablerte auksjonshusene hadde stått på hodet for å få tak i. Som den første Mercedes-AMG ONE som selges i det åpne rom. Hun skal selge en av tre La Ferrari prototyper, en av de ni åpne Lamborghini Veneno som er produsert og en av de tre eneste Veneno Coupéene.

En Isdera, en Aspak og en Hyperion er heller ikke hverdagskost – eller i den andre enden: En Autobleu 750 kubikk, nydelig Mille Migliabil fra 1954.

Men det mest oppsiktsvekkende i den første katalogen er nok et utrolig utvalg Lotus racere fra 70- og 80-tallet. Her er Formel 1-biler kjørt av Nigel Mansell, Elio de Angelis, Ronnie Peterson og Johnny Dumfries blant mange andre, det hele kronet av Colin Chapmans Svart&Gull fargede John Player Team Lotus Cessna 414 A, sammen med Chapmans egen Lotus Esprit.

Auksjonene skjer på nett i løpet av 7 til 14 dager.

I skrivende stund er det fremdeles 7 budgiver-dager for en No Reserve Tesla Cybertruck. Budene er kommet opp i 97.000 dollar. Listeprisen er fra 81.000 til 101.000 dollars.

Dette kan bli en suksess – for noen.

Supercar Blondie
Powered by Labrador CMS