Aston Martin DB10
Aston Martin DB10
Aston Martin DB10
Aston Martin DB10
Aston Martin DB10

Lyst på en Aston Martin DB10?

Om du har intenst lyst på en Aston Martin DB10, den siste firmabilen til James Bond fra filmen Spectre, er det muligheter på Christies auksjon 18. februar.

Publisert Sist oppdatert

Aston Martin DB10 har alt i seg for å bli et attraktivt samlerobjekt. Derfor antydes auksjonspris på minst 12 millioner kroner når bilen går under hammeren hos Christis 18. februar i en veldedighetsauksjon til inntekt for Leger uten grenser.

DB10, håndbygd i kun ti eksemplarer, var aldri ment for annet bruk enn som firmabilen til James Bond i Spectre. Åtte av bilene ble modifisert til bruk i filmen, mens to forble originale som showbiler.

Det er den ene av disse som nå, sammen med andre Bond-effekter, auksjoneres bort. Bilen er fullt kjørbar og utstyrt med motoren fra V8 Vantage (V8/4735 ccm/436 hk/6 gir/300 km toppfart).

Rent samleobjekt
Men skulle du være så heldig å få tilslaget, så kan du likevel ikke regne med å få bilen registrert. Den ikke har gjennomgått noen av de testene som kreves for registrering, og bilen inneholder ingen av de sikkerhetsfunksjoner og førerstøttesystemer som kreves i biler i dag.

Og garanti fra produsenten på annet enn at den er ekte, kan du ikke regne med.

Sannsynligvis betyr ikke dette noe som helst for kjøperen. Akkurat denne bilen sto utstilt under filmens premiere i Royal Albert Hall og er signert av selveste James Bond, Daniel Craig.

Karosseriet er i karbonfiber, og interiøret er naturligvis håndlaget i karbonfiber, aluminium og skinn.

Om du er interessert i mer kan du henvende deg til mailto:spectrelive@christies.com

Powered by Labrador CMS