Audi Q5L
Audi Q5L
Audi Q5L
Audi Q5L
Audi Q5L

Audi lanserer sin første lange SUV

Audi benytter utstillingen i Beijing til å lansere en SUV som er skreddersydd for kinesiske behov.

Publisert Sist oppdatert

Kinesere elsker lange biler med høy prestisje. Fra før har Audi tre modeller som tilfredsstiller disse kravene – A4L, A6L og A8L. Nå lanserer de sin første SUV spesielt for det kinesiske markedet – Audi Q5L.

Sammenlignet med en ordinær Q5 er akselavstanden og den totale lengden strukket med 88 millimeter. Det gir baksetepassasjerene 110 mm ekstra benplass. Avhengig av baksetenes posisjon opprettholdes bagasjerommets volum på 550 til 1550 liter.

De som kjøper en Q5L kan velge mellom fem utstyrsnivåer med klingende betegnelser som Vogue (har ikke Land Rover sikret seg eneretten?), Lifestyle, Design, Sport og Sport Plus. Detaljer i eksteriør og interiør varierer avhengig av hvilket nivå man velger.

Selv basismodellen Vogue har tresone klimaanlegg som standard, samt interface for smarttelefon.

Fra Lifestyle og oppover leveres MMI Navigasjon Plus og Audis virtuelle cockpit. De tre øverste nivåene har også B&O anlegg med 3D lyd.

Audi Q5L har quattro firehjulsdrift og 7-trinns S tronic girkasse som standard, og kundene kan velge mellom 2-liters turbo bensinmotor i to effektklasser – den minste med 190 hester og den kraftigste med 252 hk. Null til hundre gjøres unna på henholdsvis 8,6 og 6,7 sekunder.

Som Q5 med normal akselavstand skal også Q5L produseres i «joint venture» med FAW-VW i Changun nord i Kina. En del av komponentene til bilen kommer den lange veien fra Audis fabrikk i San José Chiapa i Mexico.

Bilen er på plass i det kinesiske markedet til sommeren.

Powered by Labrador CMS