Audi fram, på fire og to

Audi hadde en veldig god april, enten vi snakker om fire eller to hjul.

Publisert Sist oppdatert

Jeg tror at nede i Ingolstadt dukket nok den største bløtkaken opp da det ble klart at de hadde solgt flere biler i april enn BMW. Og da snakker vi globalt salg.

152.850 biler mot Münchens 148.896. Det er så tett i toppen nå at Mercedes lå bare 824 biler bak Audi – men til gjengjeld er det Mercedes som øker mest, med 11 prosent.

Men det hører også med at etter første tertial ligger BMW fremdeles først av disse tre, og fremdeles er det Mercedes som har den beste akselerasjonen.

Med denne suksessen er det kanskje ikke så rart at Bologna-fremskrittet har gått under radaren. Men samtidig som Ducati har fått orden på chassiset sitt i MotoGP – de kjemper jo faktisk i toppen der igjen – satte de ny salgsrekord der også, i april.

7.309 sykler ble levert ut – det er opp 29 prosent i forhold til i fjor, og de banket den gamle månedsrekorden på 6.500 sykler. Den kom i mai 2012, samtidig med at Audi kjøpte det ikoniske mc-merket.

Den nye Scrambler har selvfølgelig mye å si for salgsøkningen, og siden de nye modellene ennå ikke er introdusert i USA, som er merkets viktigste marked, sier det seg selv at det er en viss optimisme for de kommende månedene også.

Powered by Labrador CMS