Audi utvider i bunnen

Audi har i dag offentliggjort at de skal utvide SUV-serien. De har stor forventninger til den nye modellen.

Publisert Sist oppdatert

Q1 skal den nye babyen hete, og den skal produseres i Audis hjemby, Ingolstadt. Der starter produksjonen etter planen i 2016.

- Den nye modellen er en viktig del av vår SUV-strategi, og den får laveste modellbetegnelse i vår Q-serie, sier styreformann i Audi AG, Rupert Stadler.

Audi fortsetter sin aggressive modellstrategi med Q1 – innen 2020 skal porteføljen utvides fra dagens 49 til over 60 modeller. Det skal medføre et salg på over to millioner biler i året.

Beslutningen om å produsere Q1 i Ingolstadt utnytter kapasiteten ved Audis anlegg over lang tid. Viktige modellserier som A3/A3 Sportback samt A4/A5-familiene produseres her.

De fabrikkansatte er fornøyd med at den nye modellen skal bygges i Ingolstadt, og tolker det som et tegn på at Audis globalisering ikke går på bekostning av anleggene i Tyskland.

I dag består Q-familien av Q3, Q5 og Q7, samt RS Q3 og SQ5. Q5 er global markedsleder i det spesifikke segmentet Audi har blinket seg ut, den er produsert i nesten 200.000 eksemplarer i løpet av årets 10 første måneder, og står for godt over halvparten av Q-salget.

Hos Audi vil SUV-salget utgjøre rundt 28 prosent av den totale produksjonen i år, men de forventer at andelen vil stige til over 35 prosent i 2020. Da er det godt å ha et nytt produkt å lene seg på, og det er fortsatt ledig plass til noen Q-er med partall, som Q4 for eksempel.

Powered by Labrador CMS