Audi Q9

Spionbilder Audi Q9

Første bilder av stor Audi-SUV

Audi kan jo ikke være dårligere enn sine erkerivaler, så de er i ferd med å utvikle en SUV som skal konkurrere med BMW X7 og Mercedes GLS SUV. Her er de første bildene av modellen som trolig får betegnelse Q9.

Publisert Sist oppdatert

Det har lenge versert rykter om en full-size SUV fra Audi, og de har for lengst registrert Q9 som varemerke. Forhandlere i både Australia og USA har fått klare antydninger om at en slik modell er under utvikling og skal være klar fra 2025.

Prototypen på våre bilder har tilsvarende grill og delte frontlykter som neste generasjon Q5 og den kommende Q6 e-tron.

Bildene er tatt på lang avstand og prototypen er godt maskert, men alt tyder på at den vil tilbys med tre seterader for inntil syv personer.

Åpen grill og eksosrør tyder på at bilen er utstyrt med fossil drivlinje, trolig en hybrid løsning. Dette er nærmest en bekreftelse på at betegnelsen blir Q9, for Audi bruker nå partall på sine elbiler og oddetall på de med fossil drivlinje.

Audi skal snart kun selge elbiler og de har antydet at de siste nye fossile modeller kommer i 2026.

Det ryktes også at Audi vurderer nye segmenter, og at en utfordrer til Mercedes G-Klasse og Land Rover Defender kan være aktuell.

De har selv hintet om en minivan gjennom elektriske Urbansphere vist i 2022, for selv om slike tilhører fortiden i Europa, er de svært populære i Kina.

Audi Q9
Audi Q9
Audi Q9
Audi Q9
Audi Q9
Audi Q9
Audi Q9
Audi Q9
Audi Q9
Audi Q9
Audi Q9
Audi Q9
Powered by Labrador CMS