ABT S3
ABT S3

Fra krutt til dynamitt

At Audi S3 er en potent småbil kan vi underskrive på. Men det hindrer ikke spesialistene hos ABT å foredle den ytterligere.

Publisert Sist oppdatert

Vi hadde en bedre dag på jobben da vi kjørte S3 i Tyskland i fjor sommer. 265 hk og 350 Nm gir potente ytelser, og når understell og bremser er tilpasset er dette en pakke som varter opp med høy smilefaktor.

Men nå har spesialistene hos Abt finpusset bilen og laget en enda heftigere potenspille. Hele 310 hk og et maks dreiemoment på 420 Nm er solid økning fra opphavet.

Null til hundre kan foretas på 5,4 sekunder (ned fra 5,7) mens potensiell toppfart er 258 km/t (opp fra 250 km/t). Kanskje ikke så store utslag man kunne tro basert på de økte ytelsene. Og med norske avgifter blir det nok svært dyre tideler.

DTM-fører Christian Abt har modifisert hjulopphengningen, og et sportslig eksosanlegg sørger for at hekken blir et blikkfang og lydbildet slik du forventer det skal være i en ekte sportsbil. 19-tommers spesialfelger er prikken over i’en. På den annen side vil de nok sørge for at du skygger unna trikkeskinner og steile fartsdumper.

Powered by Labrador CMS