ABT Audi TT
ABT Audi TT

ABT spriter opp TT

Selvsagt har tuningspesialistene hos ABT tatt for seg nye Audi TT. Resultatet er fire nye varianter med ekstra krutt og stilige detaljer.

Publisert Sist oppdatert

Som kjent kommer nye TT i to basisversjoner. Den minste er utstyrt med en 2-liters TFSI-motor på 200 hk kombinert med drift på forhjulene. Blar du opp et par hundre tusen ekstra får du 3,2-liters sekser og quattro.

Men ABT mener bilen er så bra bygget at den kan utstyres med vesentlig mer pulver enn de opprinnelige 200, henholdsvis 250 hestekrefter. Aller råest er sportsbilen ABT TT-R som yter hele 355 hk og klarer null til hundre på 5,1 sekund (normalen er 5,9).

Ved å montere kompressor og endre motorstyringen får de den samme motoren til å yte 310 hk. 200-hesters TFSI-motoren kan de få til å yte 270 eller 240 hester avhengig av hvilke inngrep de gjør i motorstyringen.

I tillegg til å hente frem ekstra krefter tilbyr ABT også body kit som endrer bilens utseende. Resultatet er en sintere front og en mer fullkommen bakstuss med en spoiler som hele tiden er i funksjon. (En standard TT har en bakvinge som aktiveres automatisk i fart eller manuelt ved hjelp av en knapp på dashbordet.)

Fire blanke enderør passer perfekt inn i det sorte skjørtet og diffuseren nederst bak. Og som en prikk over i’en anbefaler ABT sine spesialdesignede 19-tommere og SP1-dekk i dimensjon 255/35 ZR19.

De kan også tilby en hjulopphengning som er tilpasset økte ytelser.

Powered by Labrador CMS