Audi TT Roadster Final Edition

Nytt samleobjekt

Finale for Audi TT i USA

I Norge ble de siste nye TT-ene registrert i 2020, men den selges fortsatt mange steder. Nå nærmer seg slutten i USA, og det markeres med en TT Roadster Final Edition.

Publisert

Det har lenge vært kjent at TT forsvinner med dagens generasjon. Det ligger en erstatning i Audis planer, men det eneste som er kjent om denne er at den blir elektrisk, og det er slett ikke sikkert at den vil benytte TT-betegnelsen.

En mulighet kan jo være å dele plattform og komponenter med Porsches elektriske 718 som er under utvikling, men derom foreligger ingen offisiell informasjon.

En spydspiss

Den originale Audi TT ble lansert i 1998, først som coupé, og betegnelsen stammer fra det legendariske TT Trophy-racet på Isle of Man hvor NSU og DKW som senere ble innlemmet i Audi-konsernet hadde stor suksess med sine tohjulinger.

Dagens TT, som er tredje generasjon, kom på markedet i 2014 og fikk en facelift i 2019. TT har vært en spydspiss for innføring av ny teknologi hos Audi, blant annet elektronisk justerbar hekkspoiler, digital cockpit og OLED-teknologi i baklyktene for å nevne noe.

Men nå bærer det ubønnhørlig mot de evige jaktmarker, og i USA markeres dette med TT Roadster Final Edition som skal bygges i et opplag på 50 eksemplarer. For å minnes originalen tilbys disse som originalen fra 1998 i Goodwood Green lakk.

Flashback

Interiøret er i Palomino Brown skinn som også trekker paralleller til originalen. Videre detaljer inkluderer grå kalesje, 20-tommers hjul, S Line eksteriørpakke og karbonfiber dekordetaljer i interiøret.

Bilen er utstyrt med 2,0-liters motor, firehjulsdrift og 7-trinns DSG-kasse og skal klare null til seksti miles på 5,5 sekunder.

Den får også noen detaljer fra TTS, som sportsseter, senket sport-chassis med magnetic ride dempere og dekk i dimensjon 255/30.

Audi USA har priset spesialversjonen til 68.895 dollar og det blir garantert rift om de 50 bilene.

Audi TT Roadster Final Edition
Audi TT Roadster Final Edition
Audi TT Roadster Final Edition
Audi TT Roadster Final Edition
Audi TT Roadster Final Edition
Audi TT Roadster Final Edition
Audi TT Roadster Final Edition
Powered by Labrador CMS