På tide med en ny Lambo-SUV?

- Lamborghini skal vise frem SUV-konsept i Beijing, står det i en tysk avis. Det er ikke den første SUVen fra selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Ingen utpreget banebil - Lamborghini LM002:

De fleste vil kanskje tenke på Porsche Cayenne når noen nevner et luksussportsbilmerke med en SUV i modellutvalget, men Cayenne var jo ikke først ute.

Lamborghini hadde sin SUV-prototyp allerede på 70-tallet, og fra midten av 80-tallet solgte de sin LM002 – selv om det var stort sett til arabiske sjeiker.

Men nå er det snart 20 år siden den siste LM002-modellen ble produsert, og med et marked som stadig tørster etter luksus-SUVer er det ikke rart Lamborghini vil ha sin del av kaka.

Beijing-utstillingen åpner for pressen mandag 23. april, og ifølge den tyske avisen Handelsblatt blir Lamborghinis nye SUV-konsept å finne der.

Lamborghini-direktør Stephan Winkelmann er sitert på at Lamborghini trenger en tredje modellrekke for å gå i pluss, og at en SUV vil være den første modellen deres for hverdagsbruk – ikke bare bane- og helgebruk.

Hvem som kjører LM002 på bane vet jeg ikke, men man skulle tro at den kunne brukes til mer enn bare en helgebil ...

I likhet med Porsche Cayenne og det smågroteske Bentley SUV-konseptet fra Genève-utstillingen, vil en eventuell Lamborghini-SUV også basere seg på VW Touareg og Audi Q7.

Så får vi se om VW gir grønt lys for prosjektet – jeg regner med det vil være en del sjeiker som er kjapt oppe med sjekkheftet denne gang også.

Powered by Labrador CMS