Volvo S60L T6 Twin Engine
Volvo S60L T6 Twin Engine
Volvo S60L T6 Twin Engine

Plug-in for Kina

Jeg er kommet ut av tellingen, men vi får tro Volvo når de hevder at ingen andre premium-produsenter har større utvalg av plug-in hybrider.

Publisert Sist oppdatert

For tre år lanserte Volvo sin første plug-in. V60 D6 Twin Engine kombinerte dieselmotor med elmotor, sågar med elektrisk firehjulsdrift. Bilen ble aldri noen volumselger i Norge, noe høy effekt og dertil hørende avgifter effektivt sørget for.

Nå er det kommet en litt mindre motorisert D5-utgave som bringer startprisen ned på rundt 500.000 kroner, så kanskje det kan medføre økt interesse. Tredje plug-in modell er nye XC90 som allerede fra lansering kommer i en T8 plug-in versjon, med bensin- og elmotor.

Når Shanghai Motor Show åpner neste uke, viser Volvo en modell som er skreddersydd for det kinesiske markedet. Og den skal selvsagt også bygges lokalt ved Chengdu-fabrikken til Volvo / Geely.

Unngår kø
S60L T6 Twin Engine har en toliters bensinmotor på 238 hk og en elmotor med 68 hk. Maks dreiemoment er henholdsvis 350 / 200 Newtonmeter.

Li-ion batteripakken på 11,2 kWh skal gi en potensiell rekkevidde på 53 kilometer med ren eldrift. Ifølge den såkalte EU-syklusen (NEDC) er CO2-utslippet 49 gram per kilometer.

I en by som Shanghai medfører det store fordeler. Der er det nemlig ingen selvfølge at man får registrert en vanlig bil, men må stå i kø for å kjøpe skilter som auksjoneres bort. Med en Volvo plug-in slipper man køen siden bilen er kategorisert som lavutslipps.

Selv om Volvo kan skryte av størst utvalg av plug-in modeller av samtlige produsenter, lover de minst to nye modeller hvert år femover.

Powered by Labrador CMS