Kun én Ferrari SP3 Daytona befinner seg på norsk jord. Du kan se den på Autopia i Stavanger første helgen i april. (Foto: Arrangøren)

18.000 kvadratmeter motorshow i Stavanger

Snart klart for Autopia Expo

Det femte Autopia Expo blir større enn noen gang når dørene åpnes til 18.000 kvadratmeter motorshow og NM i bilfag i Stavanger Forum første helgen i april.

Publisert Sist oppdatert

Om du ikke fikk med deg SP3 Daytona, Ferraris andre modell i Icona-serien, på seneste høsts Oslo Motor Show, er det bare å ta turen til Stavanger og det femte Autopia første helgen i april. Den unike Ferrarien er til og med lokalt registrert og lånt til utstillingen av Stavangers hyperbilsamler slik han og andre samlere av spesielle biler i fjor og under tidligere utstillinger i oljehovedstaden velvillig har delt bilopplevelser med andre entusiaster.

Men Autopia er så mye mer enn en håndfull av de supreste superbilene, selv om Porsche 911 Dakar, Ferrari 812 Competizione Aperta og en ultrablå Dodge Viper ACR Extreme naturligvis vil vekke oppsikt på de 18.000 kvadratmeterne med utstillingsflate som i år fordeles på seks ulike haller. Større har vårmønstringen Autopia Expo aldri vært, opplyser Geir Sunde hos arrangøren.

Noe for alle

Som så mange motorshow vil årets Autopia være en blanding av nytt og attraktivt gammelt på to, fire og flere hjul. Her samles lokalt næringsliv, bransje, klubber og entusiaster til seminarer og motorsnakk. Som tidligere holder et 50-talls motorsportsentusiaster inkludert driftere, dragstere, trail, gokart, roadracing, radiobiler og traktorpullere til i egen 6000 kvadratmeter stor hall hvorfra det også kjøres oppvisninger både i drifting og ikke minst i traktorpulling som det er et betydelig miljø for i Rogaland.

Nybilinnslaget er viktig og består i år av rundt 200 kjøretøy. Nyheter avdukes på de enkelte stand under showet.

– Det slippes som overraskelser underveis, sier Geir Sunde, men det kommer ikke til å mangle hestekrefter når Formula, Medhus og Fjeldstad vrir om nøkkelen.

Aktive bilklubber

Som så mange motorshow vil årets Autopia være en blanding av nytt og attraktivt gammelt på to, fire og flere hjul.

14 bilklubber en invitert til å stille med tre biler hver. I tillegg kommer rundt 40 påmeldte private godbiter fra det omfattende samlermiljøet i Stavanger-regionen.

Rundt 100 utstillingssykler har arrangøren funnet plass til i F-hallen hvor også en håndfull forhandlere stiller med ATV-er og UTV-er samt utstyr tilpasset et aktivt liv på to og flere hjul. Utstyr- tilbehør- og rekvisitaleverandører vil det, som på fjorårets messe, være mange av.

NM i yrkesfag

Viktigste enkeltelement i årets Autopia er uten tvil avviklingen av full NM-runde i yrkesfagene knyttet til bil og motor med opp mot 100 deltakere i de innledende rundene og 40 kandidater i finalen hvorfra vinner går videre til EM.

I forbindelse med NM legger rundt 2500 yrkesfagelever fra distriktet ukas siste skoledag til Autopia.

Yrkesfagene betyr også at lastebilmerkene Mercedes-Benz, Scania og Volvo stiller med både el- og dieseldrift i avdeling for stort og tungt.

Et omfattende seminarprogram tar til allerede fredag morgen avbrutt av at Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal foretar den offisielle åpningen samtidig som messeshowet åpner publikumsdørene.

14.700 gjestet fjorårets Autopia Expo og arrangøren håper i år å trekke 16.000 – 18.000 besøkende de tre dagene showet varer.

Porsche 911 Dakar for rask ørkenkjøring. (Foto: Arrangøren)
Ferrari 812 Competizione Aperta er heller ingen trafikksinke. (Foto: Arrangøren)
Spesiell: Dodge Viper ACR Extreme. (Foto: Arrangøren)
12-sylindrede Ferrari F150 var en av godbitene på Autopia i fjor. (Foto: Øivind Skar)
Eller hva med en spesialbygd Defender? (Foto: Øivind Skar)
ATV og UTV blir det mange av på årets Autopia Expo. (Foto: Øivind Skar)
Et hvert motorshow har et rikt utvalg av tilbehørsutstillere. (Foto: Øivind Skar)
Sportsbilleverandøren Medhus stiller også i år med flere modeller. (Foto: Øivind Skar)
Powered by Labrador CMS