Konklusjon

Publisert

Testen

Det var egentlig lett å velge blant de fem testbilene. Xantia skilte seg ut positivt på de fleste områder. Den har god komfort, sikre kjøreegenskaper, et fjæringssystem som passer ypperlig i stasjonsvognsammenheng, og den er rommelig. Dessuten har Citroën forbedret finishen, og Xantia gir i dag en kvalitetsinntrykk fullt på høyde med sine tyske og japanske konkurrenter.

Når det gjelder plass, er det Passat som seiler opp som argeste konkurrent til Xantia. Dersom ikke plass er av vesentlig betydning og en fleksibel bagasjeromløsning viktigste argument for å kjøpe stasjonsvogn, er Vectra også et meget attraktivt og billigere alternativ. Begge tyskerne preges av gjennomtenkte løsninger og er praktiske i bruk, men mangler den karakteren Xantia tross alt fremviser.

For den som vil ha en stasjonsvogn med sportslig karakter, er Primera absolutt et nærmere bekjentskap verdig. Men her er komforten for dårlig. Ikke bare er den fastere i fjæring og demping enn konkurrentene, støynivået er også betydelig høyere spesielt på grov asfalt.

Er komfort og plass viktigste kriterier, kommer du ikke utenom Avensis. Interiøret er testens kjedeligste, men eksteriøret tåler absolutt nærmere granskning, og komforten – ja den er førsteklasses når det gjelder både sittekomfort, støy og fjæringskomfort. Kjøreegenskapene og kjørefølelsen lider, men med denne prisen er Avensis en utfordrer som en vanskelig kommer utenom.

LES VIDERE:
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS